Skracanie szyjki
-
Cześć dziewczyny,
Piszę do Was, bo mam wrażenie, że za chwilę zwariuję sama ze sobą. Jestem aktualnie 17+6, leżę w domu od 9 października, wtedy był problem z krwiakiem i odklejającym się łożyskiem, ale na szczęście sytuacja się w miarę ustabilizowała. Niestety wczoraj na wizycie okazało się, że szyjka się skróciła do 32mm i powstał lejek. Szukam osób, które są na podobnym etapie ciąży albo które już to przeszły. Strasznie się boję, to moja wyproszona i wyczekana ciąża. Napiszcie jak się czujecie, jakie macie wskazania, ja mam wrażenie, że jeszcze trochę i wysiądę psychicznie z tych nerwów.
Piszcie, czekam na każdą wiadomość. -
Jeśli chodzi o szyjke to ja w poprzedniej ciąży w 19 tygodniu miałam szyjke 14 mm z lejkiem i po założeniu szwu udało się donosić do 39 tc przy skracając ej się szyjce c ważne są częste kontrolę i szybka reakcja i wtedy jest ogromną szansa na pozytywny finał będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki ❤
Obecnie jestem 18+0 i od początku tej ciąży na luteinie i póki co szyjka się trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 15:48
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -