SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Trzykrotne owinięcie pępowiną wokół szyi...
Odpowiedz

Trzykrotne owinięcie pępowiną wokół szyi...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 11 października 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 29 tc. Kilka dni temu udałam się na szybką wizytę do swojego lekarza zaniepokojona osłabioną aktywnością maleństwa. Lekarz wykonał usg z przepływami i okazało się, że córka jest trzykrotnie owinięta pępowiną wokół szyi :( Fakt, była bardzo aktywna, fikała i pewnie wtedy to się stało. 3 tygodnie wcześniej jeszcze tego na usg nie było.
    Przepływy i wszystkie pomiary były ok, natomiast lekarz na wszelki wypadek skierował mnie do szpitala na obserwację.
    Tutaj, na oddziale codziennie mam robione ktg, serduszko osłuchiwane detektorem itd. Jednak kiedy pytam lekarzy, położnych o tę kolizję pępowinową to dostaję bardzo sprzeczne informacje. Jedni mówią , że to się zdarza często, że nic się do porodu nie powinno dziać. Drudzy natomiast straszą i snują czarne wizje.
    Nie ukrywam, że jestem załamana, psychicznie nie wytrzymam tego lęku o życie mojego dziecka.
    Czy miałyście doświadczenia z okŕęceniem pępowiną? Czy udało się odnosić ciążę? Czy wszystko było ok?

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ