X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Urobilinogen w moczu
Odpowiedz

Urobilinogen w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki badań moczu i wszystko jest ok poza urobilinogenem 0,2 E.U/dl. Nie wiem jakie są normy bo w takich jednostkach norm nie znalazłam. Czytałam o czym to może świadczyć i ani choroby wątroby ani niedokrwistość mnie nie dotyczy dlatego zastanawiam się czy w ciąży są jakieś inne normy może albo czy któraś z Was tak miała i nie okazało się to niczym groźnym dla dziecka?

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na swoje najbardziej świeże wyniki badań. U mnie też poziom urobilinogenu wynosi 0.2 mg/dl, norma jest do 1 mg/dl. Wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Spokojnej ciąży :)

Odnośnie jednostki E.U/dl. : http://unitsofmeasure.org/trac/ticket/92

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 21:58

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ