X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Urobilinogen w moczu
Odpowiedz

Urobilinogen w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki badań moczu i wszystko jest ok poza urobilinogenem 0,2 E.U/dl. Nie wiem jakie są normy bo w takich jednostkach norm nie znalazłam. Czytałam o czym to może świadczyć i ani choroby wątroby ani niedokrwistość mnie nie dotyczy dlatego zastanawiam się czy w ciąży są jakieś inne normy może albo czy któraś z Was tak miała i nie okazało się to niczym groźnym dla dziecka?

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam na swoje najbardziej świeże wyniki badań. U mnie też poziom urobilinogenu wynosi 0.2 mg/dl, norma jest do 1 mg/dl. Wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Spokojnej ciąży :)

Odnośnie jednostki E.U/dl. : http://unitsofmeasure.org/trac/ticket/92

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 21:58

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ