X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wizyta dziecka u stomatologa
Odpowiedz

Wizyta dziecka u stomatologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo poprawnej higieny zabkow moja czterolatka ma kilka ubytkow do naprawy. Wizyta adaptacyjna spoko, potem naprawilismy jeden zabek i tu jej sie cierpliwosc skonczyla. Kreci sie, placze, zamyka buzie. Nie pomagaja prosby, nagrody, obietnice. Po dwoch probach nasza stomatolog sie poddala i poleca lekarza ktory uzywa gazu rozweselajacego. Czy ktos z Was probowal tego? Rzeczywiscie pomaga w trudnych przypadkach? Musimy dzialac bo coraz czesciej narzeka na jednego zabka.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecic też mieliśmy problem, jak się okazało, że maleńka plamka na zębie okazała się głęboką próchnicą. Syn miał wtedy chyba 5-6 lat, ale po wizycie w jednym gabinecie mowy nie było, żeby chociaż otworzył buzię e jakimkolwiek innym. Tu pomógł właśnie ten gaz rozweselający i przy okazji pani że świetnym podejsciem do dzieci. Syn był zdecydowanie rozluźniony i nie było żadnych problemów, nawet ze zrobieniem zastrzyku znieczulajacego.
    https://dermatochirurgia-konferencja.pl/wybor-gabinetu-stomatologicznego-na-co-zwrocic-szczegolna-uwage/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 10:58

• Veruka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobny problem z 2,5-latką. Na gaz się nie zdecydowaliśmy ale pomogła zmiana stomatologa. Nadal nie moge powiedzieć, że jest dobrze ale udaje nam się leczyć ząbki 😐 powodzenia!

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ