X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wizyta dziecka u stomatologa
Odpowiedz

Wizyta dziecka u stomatologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo poprawnej higieny zabkow moja czterolatka ma kilka ubytkow do naprawy. Wizyta adaptacyjna spoko, potem naprawilismy jeden zabek i tu jej sie cierpliwosc skonczyla. Kreci sie, placze, zamyka buzie. Nie pomagaja prosby, nagrody, obietnice. Po dwoch probach nasza stomatolog sie poddala i poleca lekarza ktory uzywa gazu rozweselajacego. Czy ktos z Was probowal tego? Rzeczywiscie pomaga w trudnych przypadkach? Musimy dzialac bo coraz czesciej narzeka na jednego zabka.

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecic też mieliśmy problem, jak się okazało, że maleńka plamka na zębie okazała się głęboką próchnicą. Syn miał wtedy chyba 5-6 lat, ale po wizycie w jednym gabinecie mowy nie było, żeby chociaż otworzył buzię e jakimkolwiek innym. Tu pomógł właśnie ten gaz rozweselający i przy okazji pani że świetnym podejsciem do dzieci. Syn był zdecydowanie rozluźniony i nie było żadnych problemów, nawet ze zrobieniem zastrzyku znieczulajacego.
    https://dermatochirurgia-konferencja.pl/wybor-gabinetu-stomatologicznego-na-co-zwrocic-szczegolna-uwage/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 10:58

• Veruka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobny problem z 2,5-latką. Na gaz się nie zdecydowaliśmy ale pomogła zmiana stomatologa. Nadal nie moge powiedzieć, że jest dobrze ale udaje nam się leczyć ząbki 😐 powodzenia!

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ