X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wody plodowe
Odpowiedz

Wody plodowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 33tc na ostatnich 2 badaniach usg u swojego lekarza prowadzącego Miałam poziom AFI ok 10, w szpitalu zrobili mi usg i wyszła wartość z 1 kieszonki 3,6 i taki wynik został mi przedstawiony z podkreśleniem ze to wartość z 1 kieszonki. Czy to możliwe żeby w 3 pozostałych kieszonkach nie było wod płodowych? Czy nie zostały one zmierzone albo może poprostu w danym momencie były ciężkie do zmierzenia ze względu na położenie dziecka? Niestety dopiero po usg poczytałam o sposobach pomiaru wod i nie mam teraz możliwości zapytać o to lekarza wykonującego usg

961l20mmezoojidp.png
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, ze w pozostałych 3 nie było wód płodowych (ja tak miałam), ale to świadczy o małowodziu, zostałabyś o tym poinformowana i została w szpitalu na obserwacji. Możliwe, że nie zostały zmierzone lub były ciężkie do zmierzenia (chociaż zazwyczaj wtedy lekarz prosi o pomoc innego, z większym doświadczeniem w tej sprawie). Niestety nikt Ci na forum nie odpowie, jak było w Twoim przypadku- o to należałoby spytać lekarza wykonującego USG. Możesz tez zapytać lekarza prowadzącego, może on będzie miał jakiś pomysł na to.

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na opisie masz napisane, że to afi? Bo przecież można mierzyć poziom wód za pomocą MVP mierzy się wtedy tylko jedna najgłębszą kieszonkę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak teraz zobaczyłam, że w papierach mam MVP = 3, niby jest to jeszcze norma, lekjarz nic nie mówił, że coś jest nie tak, ale troszkę się tym zmartwiłam.
    Da się jakoś "domowym sposobem" zwiększyć ilość tych wód?

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ