Wody plodowe
-
Jestem w 33tc na ostatnich 2 badaniach usg u swojego lekarza prowadzącego Miałam poziom AFI ok 10, w szpitalu zrobili mi usg i wyszła wartość z 1 kieszonki 3,6 i taki wynik został mi przedstawiony z podkreśleniem ze to wartość z 1 kieszonki. Czy to możliwe żeby w 3 pozostałych kieszonkach nie było wod płodowych? Czy nie zostały one zmierzone albo może poprostu w danym momencie były ciężkie do zmierzenia ze względu na położenie dziecka? Niestety dopiero po usg poczytałam o sposobach pomiaru wod i nie mam teraz możliwości zapytać o to lekarza wykonującego usg
-
Możliwe, ze w pozostałych 3 nie było wód płodowych (ja tak miałam), ale to świadczy o małowodziu, zostałabyś o tym poinformowana i została w szpitalu na obserwacji. Możliwe, że nie zostały zmierzone lub były ciężkie do zmierzenia (chociaż zazwyczaj wtedy lekarz prosi o pomoc innego, z większym doświadczeniem w tej sprawie). Niestety nikt Ci na forum nie odpowie, jak było w Twoim przypadku- o to należałoby spytać lekarza wykonującego USG. Możesz tez zapytać lekarza prowadzącego, może on będzie miał jakiś pomysł na to.
-
A na opisie masz napisane, że to afi? Bo przecież można mierzyć poziom wód za pomocą MVP mierzy się wtedy tylko jedna najgłębszą kieszonkę👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny, tak teraz zobaczyłam, że w papierach mam MVP = 3, niby jest to jeszcze norma, lekjarz nic nie mówił, że coś jest nie tak, ale troszkę się tym zmartwiłam.
Da się jakoś "domowym sposobem" zwiększyć ilość tych wód? -