Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wody płodowe a ph moczu
Odpowiedz

Wody płodowe a ph moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monciaw Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam do Was takie pytanie robiłam badanie moczu i mam pH 7 zawsze miałam 5 lub 5,5. Zaczęłam się zastanawiać co może być powodem i czy przypadkiem nie zaczęły mi się sączyć wody płodowe. Jestem w 33 tygodniu, mam wilgotno na wkładce z tym że ja mam tak prze większość ciąży.

• jaolka Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno na papierkach lakmusowych można ph sprawdzić, ale starałam się dostać dziś w aptekach lecz nie bylo. od którego tygodnia miałaś wilgotne wkładki? ostatnio dwa tyg temu mocno się łączyło ale po jednym dniu przestało i dziś ponownie dość mokro. zero koloru i zapachu.

Aleksandra
  • k878 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee, bez przesady; wystarczy dużo wody pić i się ph zmienia;
    ja zawsze miałam 6,5-7, a w ciąży spadło (nie nadążałam z piciem wody) do 5,5.
    ostatnio w ogóle wyszło mi 8, następnego dnia ponowne badanie - 7;

od diety dużo zależy i potrafi się wahać; gdyby ci się wody sączyły, to byś raczej miała mokro w drogach rodnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 12:19

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ