X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(
Odpowiedz

Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kapa95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przyszły mi wyniki z diagnostyki
    Wolna Beta hcg 75 ( przy normie 40)
    Pappa 1,98

Miałam już usg prenatalne. We wtorek usg kolejne- u innego lekarza z tymi wynikami. Wiem, ze lekarz musi wpisać te dane do programu- ale w internecie większość osób które maja podwyższona wolna betę maja duże prawdopodobieństwo ZD. Strasznie się martwię.

Jakie wyniki były u Was ?

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też beta hcg wyszła 75. A w którym dokładnie dniu ciąży byłaś w dzień pobrania krwi do oznaczenia bety ? Ja byłam w 12 plus 6

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to kusi, ale postarajcie się nie drążyć same w Inyernecie co oznaczaja sam wyniki krwi do Pappy, bo tylko sobie namieszacie. Do ostatecznego wyniku wiele paramentów jest brane pod uwagę i przewidywanie tylko na podstawie krwi, to jak wróżenie z fusów. Szkoda dodatkowych nerwów. Ja przy pierwszej ciąży przekonałam pół internetu, martwiłam się mega, a później się okazało że bez sensu. Teraz celowo nie odebrałam nawet wyników samej krwi żeby sobie stresu nie dokładać. Co nie znaczy że nie denerwuje się mega przed wizytą, która mam dopiero w czwartek🙈

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ