X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(
Odpowiedz

Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kapa95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przyszły mi wyniki z diagnostyki
    Wolna Beta hcg 75 ( przy normie 40)
    Pappa 1,98

Miałam już usg prenatalne. We wtorek usg kolejne- u innego lekarza z tymi wynikami. Wiem, ze lekarz musi wpisać te dane do programu- ale w internecie większość osób które maja podwyższona wolna betę maja duże prawdopodobieństwo ZD. Strasznie się martwię.

Jakie wyniki były u Was ?

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też beta hcg wyszła 75. A w którym dokładnie dniu ciąży byłaś w dzień pobrania krwi do oznaczenia bety ? Ja byłam w 12 plus 6

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 9 maja, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to kusi, ale postarajcie się nie drążyć same w Inyernecie co oznaczaja sam wyniki krwi do Pappy, bo tylko sobie namieszacie. Do ostatecznego wyniku wiele paramentów jest brane pod uwagę i przewidywanie tylko na podstawie krwi, to jak wróżenie z fusów. Szkoda dodatkowych nerwów. Ja przy pierwszej ciąży przekonałam pół internetu, martwiłam się mega, a później się okazało że bez sensu. Teraz celowo nie odebrałam nawet wyników samej krwi żeby sobie stresu nie dokładać. Co nie znaczy że nie denerwuje się mega przed wizytą, która mam dopiero w czwartek🙈

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ