X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(
Odpowiedz

Wysoka wolna Beta hcg !! - prenatalne (pappa) :( :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kapa95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przyszły mi wyniki z diagnostyki
    Wolna Beta hcg 75 ( przy normie 40)
    Pappa 1,98

Miałam już usg prenatalne. We wtorek usg kolejne- u innego lekarza z tymi wynikami. Wiem, ze lekarz musi wpisać te dane do programu- ale w internecie większość osób które maja podwyższona wolna betę maja duże prawdopodobieństwo ZD. Strasznie się martwię.

Jakie wyniki były u Was ?

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też beta hcg wyszła 75. A w którym dokładnie dniu ciąży byłaś w dzień pobrania krwi do oznaczenia bety ? Ja byłam w 12 plus 6

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to kusi, ale postarajcie się nie drążyć same w Inyernecie co oznaczaja sam wyniki krwi do Pappy, bo tylko sobie namieszacie. Do ostatecznego wyniku wiele paramentów jest brane pod uwagę i przewidywanie tylko na podstawie krwi, to jak wróżenie z fusów. Szkoda dodatkowych nerwów. Ja przy pierwszej ciąży przekonałam pół internetu, martwiłam się mega, a później się okazało że bez sensu. Teraz celowo nie odebrałam nawet wyników samej krwi żeby sobie stresu nie dokładać. Co nie znaczy że nie denerwuje się mega przed wizytą, która mam dopiero w czwartek🙈

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ