X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie beta hcg -ponad normę
Odpowiedz

Wysokie beta hcg -ponad normę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś miał taki problem jak ja? Dnia 2 lipca robiłam beta hcg (na zlecenie ginekologa) i to był 8 tydzien + 2dni i beta hcg wyszła 227 000 a norma w laboratorium jest do 200 000 . Zadzwoniłam do mojego ginekologa, kazał przyjechać w środę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :( strasznie się martwię. Wiecie co może byc nie tak kiedy beta hcg jest ponad normę?

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nie chce Cie straszyc ale ja majac powyzej niestety oznaczal koniec ;(
    Tobie zycze jak najlepiej

***musi być dobrze.*

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Hej, czy ktoś miał taki problem jak ja? Dnia 2 lipca robiłam beta hcg (na zlecenie ginekologa) i to był 8 tydzien + 2dni i beta hcg wyszła 227 000 a norma w laboratorium jest do 200 000 . Zadzwoniłam do mojego ginekologa, kazał przyjechać w środę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :( strasznie się martwię. Wiecie co może byc nie tak kiedy beta hcg jest ponad normę?
    Kochana nie chce cie straszyć ale może to być zaśniad... Życzę jak najlepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Witaj nie chce Cie straszyc ale ja majac powyzej niestety oznaczal koniec ;(
    Tobie zycze jak najlepiej
    Kochana ty nie miałaś bety panad normy laboratoryjnej, u ciebie co innego było powodem nieszczęścia, przykro mi, Że to się tak skończyło

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza wczoraj. Z dzidziusiem wszystko ok, ma 3,28 cm :) lekarz mówił ze nie ma powodów do niepokoju.

Av, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem ok 6 tyg ciąży i moja beta to ponad 81 tyś. Przeraża mnie ta wartość, gdyż w poprzedniej ciąży z córką, też miałam wysoką wartość i nie skończyło się to dobrze, okazało się, że córcia miała wadę genetyczną i tym samym letalną, czyli śmiertelną. Jutro mam wizytę i się bardzo boję tego co usłyszę. Chociaż w poprzedniej ciąży problem dopiero został wykryty przy usg genetycznym.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Hej, ja jestem ok 6 tyg ciąży i moja beta to ponad 81 tyś. Przeraża mnie ta wartość, gdyż w poprzedniej ciąży z córką, też miałam wysoką wartość i nie skończyło się to dobrze, okazało się, że córcia miała wadę genetyczną i tym samym letalną, czyli śmiertelną. Jutro mam wizytę i się bardzo boję tego co usłyszę. Chociaż w poprzedniej ciąży problem dopiero został wykryty przy usg genetycznym.
    I jak po wizycie u lekarza?
    Ja mam usg prenatalne 30 lipca. Nastraszyłaś mnie :( Mam nadzieje, że będzie wszystko ok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ