X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysypka (i pokrzywka) w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Wysypka (i pokrzywka) w ciąży i po porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, postanowiłam założyć osobny wątek dotyczący wysypki, ponieważ toczy od pierwszego porodu i jest dość dokuczliwa. Może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem?

1. Pokrzywka, która pojawiła się po porodzie. Wędrujące po ciele bąble. Była ze mną przez prawie dwa lata. W końcu doszłam do tego, że jest wywołana przez zaburzenia poziomu hormonu tarczycy. Żaden lekarz się nią nie przejął i nie potrafił mi powiedzieć jak to dalej będzie postępować lub co z tym robić.

2. Wysypka grudkowa, nie swędząca, na nogach, brzuchu i przedramionach. Pojawiła się kilka dni po rozpoczęciu przyjmowania luteiny dopochwowo. Czy Wy też tak miałyście?

Ogólnie jestem alergikiem i zawsze się boję, że wysypka przerodzi się w coś groźnego.

Czy ktoś też przez to przechodzi?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra przez cały okres karmienia piersią miała okropne plamy na nogach.ja znow w każdej ciazy mam nasilenie zmian alergicznych.plamy,krostki,bable

• silea Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli są to zmiany alergiczne to warto zrobić sobie test na nietolerancje pokarmowe np. z euroline food. Może się tak okazać, że jedynym sposobem na pozbycie się wysypki jest tylko eliminacja alergenu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ