X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zapchane zatoki 3 trymestr
Odpowiedz

Zapchane zatoki 3 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marmiz Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś męczył się z zapchanymi zatokami? Dziś 4 dzień, prawie nie śpię. Nie pomaga ani sól hipertoniczna psikana do nosa, ciepłe okłady na zatoki, inhalacje z inhalolem, podgrzana sól w woreczku na zatokach, dużo płynów.

Krótkotrwała ulga po gorącym prysznicu. Byłam dziś u lekarza ogólnego, dostałam sterydy do nosa i sól z kwasem hialuronowym i ektoiną do inhalacji.

Jutro mam wizytę u ginekologa i chcę poprosić o antybiotyk, bo mam wrażenie, że to może być bakteryjne (choć bez gorączki).

Czy ktoś dostał antybiotyk na zatoki w ciąży? Jaki?

• Ela266 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży antybiotyki są przepisywane ostrożnie, ale jeśli lekarz uzna, że to bakteryjne zapalenie zatok, to zwykle podaje się coś bezpiecznego, np. amoksycylinę.
    codziennylook

• Majania Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam antybiotyk po prawie miesięcznej walce z zatokami i to było prawdziwe wybawienie. Już kilka godzin po pierwszej tabletce czułam się ciut lepiej.

preg.png
  • walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam amokclsycyline - obyło się bez, na zatoki ja to psikalam też raz na jakiś czas Acatar kids czy cos takiego jakimiś kroplami dla dzieci. No na zatoki to najlepsze chyba irygacje dają dość szybką ulgę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ