X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zapchane zatoki 3 trymestr
Odpowiedz

Zapchane zatoki 3 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marmiz Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś męczył się z zapchanymi zatokami? Dziś 4 dzień, prawie nie śpię. Nie pomaga ani sól hipertoniczna psikana do nosa, ciepłe okłady na zatoki, inhalacje z inhalolem, podgrzana sól w woreczku na zatokach, dużo płynów.

Krótkotrwała ulga po gorącym prysznicu. Byłam dziś u lekarza ogólnego, dostałam sterydy do nosa i sól z kwasem hialuronowym i ektoiną do inhalacji.

Jutro mam wizytę u ginekologa i chcę poprosić o antybiotyk, bo mam wrażenie, że to może być bakteryjne (choć bez gorączki).

Czy ktoś dostał antybiotyk na zatoki w ciąży? Jaki?

• Ela266 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży antybiotyki są przepisywane ostrożnie, ale jeśli lekarz uzna, że to bakteryjne zapalenie zatok, to zwykle podaje się coś bezpiecznego, np. amoksycylinę.
    codziennylook

• Majania Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam antybiotyk po prawie miesięcznej walce z zatokami i to było prawdziwe wybawienie. Już kilka godzin po pierwszej tabletce czułam się ciut lepiej.

preg.png
  • walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam amokclsycyline - obyło się bez, na zatoki ja to psikalam też raz na jakiś czas Acatar kids czy cos takiego jakimiś kroplami dla dzieci. No na zatoki to najlepsze chyba irygacje dają dość szybką ulgę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ