SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Zarodek ok, ale pęcherzyk ciążowy za mały.
Odpowiedz

Zarodek ok, ale pęcherzyk ciążowy za mały.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gozik Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy może któraś z Was spotkała się z podobną sytuacją ? - byłam wczoraj z Mężem na 1szym usg według OM jestem w 6tyg4dniu ciąży.Lekarz zbadał dzieciątko, ruszało się , serduszko biło fhr=96/min, crl=4,4mm, co odpowiada 6tydz 1 dzien (więc różnica chyba nie jest aż tak duża do OM), ale....według lekarza pęcherzyk ciążowy jest o wymiarach GSMD=10mm ,co odpowiada 5tydz 4dzien...czyli 5 dni różnucy w stosunku do dzieciątka.powiedział,że mam powtórzyć badanie USG za 2 tyg, nie chciał powiedział nic więcej :( boję się o dzieciątko...nie wiem czemu zarodek jest starszy niż pęcherzyk ciążowy...spotkałyście się z czymś takim ?

Gozik
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to, że dzieciątko na USG jest młodsze niż wskazuje na to data OM to przecież normalne jest :) moja ciąża z USG jest tydzień młodsza (mam długie cykle).

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • gozik Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie jest odwrotnie-pecherzyk jest młodszy od zarodka...zarodek ma 6tydz1dzien a pęcherzyk ciążowy 5tydz 4dzień.5dni różnicy.Problem jest niespotykany, bo z dziesiątki wszystko ok,o sam pęcherzyk chodzi...

Karlos lubi tę wiadomość

Gozik
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ