Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności 3 poronienia- probnlemem tarczyca?

3 poronienia- probnlemem tarczyca?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:56

/  Zgłoś
    Witam
    Jestem po 3 poronieniach, ostatnie we wrzesniu tego roku ciaza blizniacza. Po poronieniu zaczęły mi wypadac strasznie wlosy i jestem oslabiona, senna. Zrobiłam badania i wyszło tsh 5,65. Przed ciążą też robiłam tsh -3,5 było i prolaktyna też była podwyższona 35,5. Dodam jeszcze że badania te robiłam miesiąc przed testem pozytywnym. Dodatkowo razem z mężem mamy zrobione badania genetyczne kariotypu i są prawidłowe. A w ciąży miałam podawany duphasdton 2x1 i clexane 0,4.
    Pytanie jest moje takie:
    Czy moje obecne tsh i przed ciążą było zagożeniem w ciąży?
    Czy gdybym dostała odpowiednie leki ciąże można by było utrzymać?
    Pozdrawiam

vincaminor, Anatolka, magdalenka_ka, Ania1986, Martoszka, gosia86, olcia87, ewwiel, Kati86, jupiter, JoJo86, Drzwiona, Mysia 15, Lianna, ewelina27, marta78, dżona, labamba, agnb6, latte, Anastazja85, Alessia, Paulina287, Justine, ewelinka2210, C, Bombeczka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:23

/  Zgłoś
    Poziom TSH jest jedynie wskazaniem do wykonania kolejnych badań hormonalnych. Sam poziom TSH nie stanowi zagrożenia dla ciąży.

Ponieważ nie stwierdzono u Pani przyczyny poronień trudno wypowiadać się na temat tego, czy istnieją leki, które mogłyby im zapobiec. Należałoby przeprowadzić kompleksowe badania i przeanalizować powody kolejnych strat ciąż. Dopiero po rozpoznaniu przyczyny można zaplanować dalsze, dostosowane do Pani sytuacji, leczenie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ