WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności 3 poronienia- probnlemem tarczyca?

3 poronienia- probnlemem tarczyca?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:56

/  Zgłoś
    Witam
    Jestem po 3 poronieniach, ostatnie we wrzesniu tego roku ciaza blizniacza. Po poronieniu zaczęły mi wypadac strasznie wlosy i jestem oslabiona, senna. Zrobiłam badania i wyszło tsh 5,65. Przed ciążą też robiłam tsh -3,5 było i prolaktyna też była podwyższona 35,5. Dodam jeszcze że badania te robiłam miesiąc przed testem pozytywnym. Dodatkowo razem z mężem mamy zrobione badania genetyczne kariotypu i są prawidłowe. A w ciąży miałam podawany duphasdton 2x1 i clexane 0,4.
    Pytanie jest moje takie:
    Czy moje obecne tsh i przed ciążą było zagożeniem w ciąży?
    Czy gdybym dostała odpowiednie leki ciąże można by było utrzymać?
    Pozdrawiam

vincaminor, Anatolka, magdalenka_ka, Ania1986, Martoszka, gosia86, olcia87, ewwiel, Kati86, jupiter, JoJo86, Drzwiona, Mysia 15, Lianna, ewelina27, marta78, dżona, labamba, agnb6, latte, Anastazja85, Alessia, Paulina287, Justine, ewelinka2210, C, Bombeczka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:23

/  Zgłoś
    Poziom TSH jest jedynie wskazaniem do wykonania kolejnych badań hormonalnych. Sam poziom TSH nie stanowi zagrożenia dla ciąży.

Ponieważ nie stwierdzono u Pani przyczyny poronień trudno wypowiadać się na temat tego, czy istnieją leki, które mogłyby im zapobiec. Należałoby przeprowadzić kompleksowe badania i przeanalizować powody kolejnych strat ciąż. Dopiero po rozpoznaniu przyczyny można zaplanować dalsze, dostosowane do Pani sytuacji, leczenie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ