Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Endometrioza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:38

/  Zgłoś
    Czy poprzez dietę mogę zahamować rozwój choroby ?

Jestem po Laparoskopii, zdiagnozowano endometriozę I stopnia.

Zażywam Vissane przez 6 miesięcy jeszcze miesiąc i kończe leczenie i zaczynam znowu starania. Przed laparoskop. miałam liczne torbiele na jajnikach Lek podejrzewała Policystyczne Jajniki ale po obejrzeniu od środka jajniki nie wyglądały jak policyst. owulacji wogóle nie miałam .

U mnie występuje niepłodność wtórna ponieważ 6 lat temu urodziłam dziecko i nie miałam problemu z zajściem wogóle a teraz sytuacja się zmieniła .

Czy po zakończeniu leczenia Vissane mogę odrazu starać się czy muszę poczekać ?

Beata.D, Martuś86, Natka098, Eva82, Anatolka, izunia880, MatyldaG, Morisek28 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 24 marca 2015, 22:09

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, lek Visanne na ogół nie zwiększa skuteczności leczenia chorych z endometriozą. Zdiagnozowana choroba powinna skłonić Państwa do przyspieszenia intensywnych starań o ciążę. Najskuteczniejszą, w praktyce jedyną zwiększającą szanse na uzyskanie ciąży w takich przypadkach, metodą postępowania jest zapłodnienie pozaustrojowe. Jeśli leczyliście się Państwo wcześniej, możecie starać się o kwalifikację do programu rządowego, w ramach którego zabieg jest bezpłatny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ