X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Inseminacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joanna83 Nowa

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:52

/  Zgłoś
    Dzień dobry, postanowiłam napisać ponieważ kilka dni temu podchodziliśmy z mężem do 3 inseminacji. Owulacja była stymulowana; Gonal 300 od 3 d.c-8d.c 50j.m dodatkowo Fostimon 75 5 i 7 d.c. W 11 d.c widoczne 2 pęcherzyki 19 i 21 mm. Po wykonanym USG mój Pan doktor skierował mnie na zastrzyk Pregnyl 1000, Zabieg inseminacji odbył się 13 d.c, dokładnie 49 godzin później i właśnie z tego powodu jestem pełna wątpliwości. Nurtuje mnie pytanie skąd taki przedział czasowy? W chwili IUI podczas USG doktor stwierdził, że jeden pęcherzyk już pękł a drugi za chwilę pęknie, teoretycznie to bardzo dobry moment. Niestety ja mam cały czas obawy czy aby do owulacji nie doszło dużo wcześniej??! Bardzo proszę o poradę w mojej sprawie i z góry serdecznie dziękuję :)

Wojcinka, asiak1985, sylwia80, BitterSweetSymphony, Bella_Bella, margaretka84, jiwa, Natalia 134, Cagis, 89Natka, Anuśla lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ