Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Krioterapia nadżerki szyjki macicy

Krioterapia nadżerki szyjki macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 19:48

/  Zgłoś
    Czy wymrazanie nadżerki u kobiet, które nigdy wczesniej nie rodziły, nie spowoduje żadnych komplikacji w przyszłosci? Czytałam już, ze może ona wpłynac na sluz szyjkowy. Jakie jeszcze ewentualnie moga wyniknac problemy utrudniajace zajscie w ciaze po tym zabiegu? Ja mam nadzerke od ok 9 lat - lekarze doradzali tylko globulki na zagojenie rany, nie kazali nic z tym robic, bo nigdy nie rodzilam, czesto moja grupa cytologi waha sie pomiedzy II, a III grupa... Dodam, ze moja nadzerka z wiekiem robi sie coraz wieksza. Czy powinnam ja w koncu wymrozic?

Aldona, zonaboba, magdaP82, Kropla, SuSie, Natka-77, tygrys73, Terraska, She Wolf, Lenka87 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:50

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, zabieg usuwania nadżerki może wiązać się z ryzykiem komplikacji, które w przyszłości mogą utrudniać zajście w ciążę.
    Decyzję o ewentualnym przeprowadzeniu zabiegu wymrażania powinien podjąć lekarz biorąc pod uwagę ogólny stan Pani zdrowia, poziom hormonów, wiek i inne czynniki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ