Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Niedomoga lutealna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • orchidea89 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 14:15

/  Zgłoś
    Dzień Dobry chciałabym zapytać Pana doktora czy faza lutealna trwająca 11 dni to mało i czy może wskazywać na niedomogę lutealną i czy to może być przyczyną, że nie mogę zajść w ciążę? moje badanie progesteronu ( w 23 dniu cyklu czyli 7 dni po owulacji) wynosi 12,10 (norma f lut 3,34-28,03 według laboratorium) dodam, że mam też plamienia kilka dni przed miesiączką . Z góry dziękuję za odpowiedź

Agi83, njut, hipisiątko, Annula, hellishangel, megan713, moniaak, An, julalal, bąbel, kic83, Macierzanka:), Kala7777, tygrys73, madziarekr, motylek000, lilianna, tulipanna, Frelka, Enigma 34, JABUSKO, islanegra lubią tę wiadomość

jedna ciąża pozamaciczna, nieudane pierwsze in vitro, brak mrozaczkow
    Orchidea89
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:39

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, 11-dniowa faza lutealna praktycznie nie występuje u Pacjentek. Przedstawiony przez Panią wynik progesteronu raczej nie wskazuje na niedomogę fazy lutealnej. Zalecałbym bardzo szczegółową diagnostykę celem potwierdzenia tak skrajnie rzadkiego problemu lub znalezienia innej przyczyny zaburzeń płodności.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ