Od roku nie mogę zajść w ciążę
-
Tak w skrócie byłam monitorowana przez jakiś czas ,okazało się ze nie pęka mi pęcherzyk i nie ma owulacji. Od 4 miesięcy dostaje zastrzyk ovitrelle i nic ,teraz czekam bo okr.mialam od 5 do 9,monitorowana byłam 12 stycznia pęcherzyk miał 14 mm wiec przez dwa dni wzięłam cl (żeby urósł) 16 stycz.mial 22mm wiec dostałam zastrzyk ovitrelle,tego dnia był sex dnia następnego tez i 19 stycznia tez.Dodam ze mam juz 36 lat ale juz jedno dziecko mam ,teraz pytanie jeśli nadal okaże się ze nic to co jest nie tak ?Dodam tez ze mialam tez robione badanie z krwi jak lekarz wspomniał ze bylo jajeczkowanie poprzednim razem jak podany byl zastrzyk i możliwość zajścia w ciążę bo wyniki w normie ale co to konkretnie bylo nie powiem.W czym może byc problem ?
Torunianka, [email protected], Misi@, dancerina, sorriso, Blondik, bea, Symfonia, Pełnia, marjur, agania, Milady, alus21, strumyk, ewelinka2210, mako, Martoszka, Ola :-), Kicia9, Załamana36 lubią tę wiadomość
Aga 36. -
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertSzanowna Pani, trudno mi Pani doradzić na podstawie szczątkowych danych. Brakuje mi informacji o tym, jakie badania wykonywała Pani do tej pory, czy Pani partner wykonał badanie nasienia i jakie były jego wyniki, jaki ma Pani poziom rezerwy jajnikowej i na czym dokładnie polegały dotychczasowe działania. Przyczyny trudności z zajściem w ciążę mogą być bardzo różne. Można je określić dopiero po konsultacji, przeprowadzeniu wywiadu, na podstawie wyników badań i oceny przebiegu dotychczasowego leczenia.