X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Owulacja ok. 30 dc w cyklu z Clo. Możliwe?

Owulacja ok. 30 dc w cyklu z Clo. Możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:32

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Z powodu PCO została mi zalecona kuracja Clostibegyt. Nie miałam prowadzonego monitoringu. W 1 cyklu wysoki progesteron świadczył o udanej owulacji, ale się nie udało. W 2 cyklu progesteron był niski, miesiączka musiała być wywołana Luteiną bo długo się nie pojawiała. Trzeci cykl rozpoczęłam z początkiem lutego, Clostibegyt przyjmowałam jak zwykle 3-7 dc, owulacja powinna być ok. 13-14 lutego (objawy oraz testy owulacjne w poprzednich cyklach). Po 2 tygodniach od domniemanej owulacji test ciążowy wyszedł negatywnie, tydzień później również. Gdy miesiączka się nie pojawiała powtórzyłam test i zobaczyłam 2 kreski (2 tygodnie po terminie miesiączki, 4 tygodnie po teoretycznej owulacji). Test beta hcg wg norm laboratorium wskazuje na 4 tc (85.8 mlU/ml), po 48 godzinach 167 mlU/ml. Czy to możliwe aby owulacja w cyklu z Clostibegyt przesunęła się o 2 tygodnie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    roma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:10

Martoszka, taśta, 19ilonka87, koala, TakToJa, Landryneczka, Caroline, AgnieszkaH, Mirabelka30, orchideaa, szara myszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:08

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, przede wszystkim serdecznie gratuluję ciąży i życzę dużo zdrowia. Przebieg cyklu można ocenić poprzez badania poziomu hormonów w odniesieniu do badań obrazowych. Bez szczegółowych informacji na ten temat, trudno jest odpowiedzieć na Pani pytania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ