X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Owulacja ok. 30 dc w cyklu z Clo. Możliwe?

Owulacja ok. 30 dc w cyklu z Clo. Możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:32

/  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Z powodu PCO została mi zalecona kuracja Clostibegyt. Nie miałam prowadzonego monitoringu. W 1 cyklu wysoki progesteron świadczył o udanej owulacji, ale się nie udało. W 2 cyklu progesteron był niski, miesiączka musiała być wywołana Luteiną bo długo się nie pojawiała. Trzeci cykl rozpoczęłam z początkiem lutego, Clostibegyt przyjmowałam jak zwykle 3-7 dc, owulacja powinna być ok. 13-14 lutego (objawy oraz testy owulacjne w poprzednich cyklach). Po 2 tygodniach od domniemanej owulacji test ciążowy wyszedł negatywnie, tydzień później również. Gdy miesiączka się nie pojawiała powtórzyłam test i zobaczyłam 2 kreski (2 tygodnie po terminie miesiączki, 4 tygodnie po teoretycznej owulacji). Test beta hcg wg norm laboratorium wskazuje na 4 tc (85.8 mlU/ml), po 48 godzinach 167 mlU/ml. Czy to możliwe aby owulacja w cyklu z Clostibegyt przesunęła się o 2 tygodnie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    roma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:10

Martoszka, taśta, 19ilonka87, koala, TakToJa, Landryneczka, Caroline, AgnieszkaH, Mirabelka30, orchideaa, szara myszka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 maja 2015, 09:08

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, przede wszystkim serdecznie gratuluję ciąży i życzę dużo zdrowia. Przebieg cyklu można ocenić poprzez badania poziomu hormonów w odniesieniu do badań obrazowych. Bez szczegółowych informacji na ten temat, trudno jest odpowiedzieć na Pani pytania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ