X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PCOS i nawracające torbiele

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:43

/  Zgłoś
    Witam
    Mam 31 lat od 4 lat staramy się o dziecko. Męża badania są dobre. Natomiast ja mam stwierdzone PCOS, nadwagę, mięśniaka (lekarz stwierdził że narazie go nie ruszamy) mam wywoływaną owulację ale praktycznie co cykl mam torbiele. Teraz zastosowano Inofen + Metformax 850 i kwas foliowy. Czy pan doktor uważa że te leczenie jest w dobrym kierunku? Czy torbiele mogą się pojawiać przez niepękający pęcherzyk. Dodam jeszcze że temperatura wskazuje owulację jednak test owulacyjny go nie wykrywa. Co by pan doktor zalecił w moim przypadku?

Anatolka, Aga90, koala, Syla_S, eeedith, Erl, Judyta, tola2014, zielinka_97, Morisek28, Lilly_Ana, Esia222 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, nie jestem w stanie na podstawie przedstawionych przez Panią informacji, ocenić sposobu postępowania. Ocena torbieli wymaga badania USG. Także ewentualne modyfikacje terapii będą zależały od wyników Pan badań i tego, jak do tej pory wyglądało Pani leczenie. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia bezpłatnej wizyty.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ