X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

PCOS i nawracające torbiele

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 02:43

/  Zgłoś
    Witam
    Mam 31 lat od 4 lat staramy się o dziecko. Męża badania są dobre. Natomiast ja mam stwierdzone PCOS, nadwagę, mięśniaka (lekarz stwierdził że narazie go nie ruszamy) mam wywoływaną owulację ale praktycznie co cykl mam torbiele. Teraz zastosowano Inofen + Metformax 850 i kwas foliowy. Czy pan doktor uważa że te leczenie jest w dobrym kierunku? Czy torbiele mogą się pojawiać przez niepękający pęcherzyk. Dodam jeszcze że temperatura wskazuje owulację jednak test owulacyjny go nie wykrywa. Co by pan doktor zalecił w moim przypadku?

Anatolka, Aga90, koala, Syla_S, eeedith, Erl, Judyta, tola2014, zielinka_97, Morisek28, Lilly_Ana, Esia222 lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:44

/  Zgłoś
    Szanowna Pani, nie jestem w stanie na podstawie przedstawionych przez Panią informacji, ocenić sposobu postępowania. Ocena torbieli wymaga badania USG. Także ewentualne modyfikacje terapii będą zależały od wyników Pan badań i tego, jak do tej pory wyglądało Pani leczenie. Jeśli chciałaby się Pani skonsultować, w Klinice we Wrocławiu jest obecnie możliwość odbycia bezpłatnej wizyty.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ