X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta - Diagnostyka i leczenie niepłodności Wysokie miano przeciwciał ANA, AZPA, APA

Wysokie miano przeciwciał ANA, AZPA, APA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lili Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:40

/  Zgłoś
    Czy przy obecności przeciwciał ANA 1:160, AZPA 24,7 U/ml APA 1:10 i granicznych normach ASA jest jakakolwiek szansa na naturalne zajście w ciążę? A jeśli tak, jakie leczenie można w takim przypadku zaproponować? Dodam, ze nigdy nie byłam w ciąży, a pogłębiona diagnostyka (badania w kierunku tocznia, zespołu antyfosfoipidowego, itp) nie wykazała nieprawidłowości. Dziękuję za odpowiedź!

Elfik, Fuma Foch, Martoszka, 19ilonka87, Drzwiona, Eniula, Magnosia, sylwanka26, vanessa, Maciejka, hajka, MałaMysz, toca81, Viviana, agniesia2569, aneczka85m, fresa lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 11 marca 2015, 09:43

/  Zgłoś
    Tak, ma Pani szansę na ciążę. Sposób postępowania będzie zależał od dotychczasowych starań o potomstwo (nie wiem, jak długo one trwają w Pani przypadku), wyników badań, poziomu rezerwy jajnikowej, Pani wieku, wyników badania nasienia męża/partnera, drożności jajowodów i ewentualnych innych badań zleconych przez specjalistę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ