zagnieżdżenie się zarodka
-
Chciał bym się dowiedzieć jak pomoc w implantacji zarodka.
Od 5 lat staramy się o dziecko jesteśmy po pierwszej próbie in - vitro gdzie podano mi zarodki 8 komórkowe klasy B , cykl do zarodków był przygotowany za pomocą purogonu gdyż pęcherzyki mi nie rosną, tylko purugon pomógł i po tych zastrzykach ma super endometrium i pęcherzyki .
Podano mi dwa zarodki żaden się nie zagnieździł. Chciał bym pomoc trochę drugiej próbie .Martoszka, Agi83, EwaLauren, bąbel, Basik122, gosik82, natalica06, Maciejka, hipisiątko, Caribbean, hellishangel, motylek000, mala86, njut, yojiona, ewcia21k, czarnaruda, Milady, Magda88, Sansivieria, scarllet, Honey, Madzia82, Zuzik, izunia880, kuciak, Martyna, Giussta, monik, eeedith, betii, Iwka, Lisha, Erl, freya, Johnam, Anastazjaaa, zonaboba, moniaak, Amelcia, eM, GreenDot, Helen, demi_01, zielinka_97, gosiaczek1281, Lucy, Tosieńka, Bursztyn, Arwena lubią tę wiadomość
Asia35 -
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk EkspertPrawdopodobnie należałoby się zastanowić nad optymalizacją stymulacji. Wiadomym jest, że zastosowanie czystego FSH (puregon) ma zazwyczaj niższą skuteczność niż zastosowanie FSH i aktywności LH (menopur). W praktyce klinicznej lepsze rezultaty osiąga się także w przypadku transferowania do macicy wyłącznie zarodków w stadium blastocysty. Na skuteczność programu in vitro wpływa również wiele innych czynników – część z nich zależy od Pani wieku i rezerwy jajnikowej, część od jakości nasienia partnera/męża (głownie poziomu fragmentacji DNA plemników). Warto także zwrócić uwagę na standardy i jakość laboratorium embriologicznego oraz doświadczenie ośrodka, który przeprowadza leczenie.
Pani przypadek na pewno wymaga indywidualnej oceny i analizy podczas konsultacji.Tosieńka lubi tę wiadomość