X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

Brak miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szatynka31 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:01

/  Zgłoś
    Witam serdecznie moje pytanie brzmi :
    Czy jeśli karmię piersią już 8 miesiąc i do tej pory nie miałam miesiaczki czy jest możliwość zajścia w kolejna ciążę??? Jeśli tak to czy można jakoś wspomóc ten proces???

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kiedyś jeszcze zostanę mamą....
  • dr n. med. Beata Makowska Ekspert

Wysłany: 10 października 2018, 11:51

/  Zgłoś
    Jak najbardziej może Pani zajść w ciążę, chociaż szansa jest mała. Ale karmienie i ciąża, to bardzo duże obciążenie dla organizmu. Myślę, że powinna Pani zakończyć laktację, i wówczas zacząc starania o ciążę. Nie potrzebne będzie wtedy żadne wspomaganie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ