X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Stosunek LH do fsh

Stosunek LH do fsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pola30 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:22

/  Zgłoś
    Witam, robiłam w nowym cyklu badania (4dc). Tsh 1.61, FSH 5.61, LH 2.78, estradiol 71, Prolaktyna 11.74. Niepokoi mnie stosunek LH do fsh. Czy mam się czym martwić?

• dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 11:20

/  Zgłoś
    U kobiet ogromne znaczenie ma to, kiedy badania hormonalne są wykonywane. W zależności od fazy cyklu zmieniają się bowiem normy dla poszczególnych hormonów. Badania FSH, LH i estradiolu należy zatem wykonywać między 2 a 3 dniem cyklu. Zalecam więc powtórzenie wyżej wymienionych hormonów oraz
    poszerzenie diagnostyki o badanie AMH.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ