X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Aspiryna
Odpowiedz

Aspiryna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam taki artykuł http://babyonline.pl/aspiryna-ulatwia-zaplodnienie-i-zmniejsza-ryzyko-poronienia,przygotowania-do-ciazy-artykul,18666,r1p1.html
    Jakie są wasze odczucia co do takich praktyk?

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • EwaMM Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyno.G ja od momentu kiedy dowiedziałam się, że mam mutację MTHFR biorę acard. Acard/aspiryna poprawia ukrwienie macicy i pozwala na lepsze zagnieżdżenie zarodka.

Jasinek 38tc, *24.11.2014 +28.11.2014
    Malutka Kropeczka c.p. 21.09.2015 (*)

Tęczowa Oleńka ❤️ 30.10.2016

• musanna Debiutantka

Wysłany: 20 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym to ja akurat nie słyszałam. Podobno zapłodnieniu sprzyja witamina D3.

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety aspiryna nie jest tak łaskawa dla staraczek, ponieważ należy do leków z grupy inhibitorów COX (tutaj blokowanie COX-2 ma znaczenie). Aspiryna może wywoływać zaburzenia owulacji - dokładniej zespół LUF- zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka jajnikowego. Na szczęście zjawisko to ustępuje po kilku tygodniach od zaprzestania terapii lekami NLPZ.
    Przykłady takich leków powodujące "przejściową niepłodność" :
    diclofenak: diclofenac, majamil, voltaren, olfen, apodiclo, dicloratio, dicloreum, feloran, rewodina, cataflam, naklofen, dicloberl, diclac;
    piroksykam: piroxicam, apopiroxicam, feldene;
    meloksykam: opokan, movalis;
    ibuprofen: advil, ibuprom, brufen, ibuprofen, ibutad, nurofen, dolgit, ardinex, ibum;
    naproksen: naproxen, aponaproxen, aleve;
    ketoprofen: ketonal, fastum, opokan- keto, profenid, ultrafastin;
    nabumeton: nabuton;

xnw4krnt7935gj3w.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie słyszałam że acard pomaga zajść w ciążę tzn zagnieżdżeniu się ale nikt tu jeszcze nie potwierdził takiego czegoś.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ