Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania płodności podczas antykoncepcji - dwie opinie
Odpowiedz

Badania płodności podczas antykoncepcji - dwie opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola3108 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam 30 lat i tydzień temu postanowiłam z ciekawości wykonać pakiet badań płodności. Do tej pory brałam tabletki antykoncepcyjne od 13 lat bez przerwy. Zawsze chciałam mieć dziecko, ale za jakieś 2-3 lata.
    Wyniki badań bardzo mnie przestraszyły…
    Jedna lekarka powiedziała, że mam w ogóle na nie patrzeć, bo badanie podczas brania antykoncepcji jest niewiarygodne. Po tylu latach brania zaleciła odstawić tabletki i ponowić badanie za pół roku.
    Dzisiaj poszłam do innej ginekolog i powiedziała, że wynik jest bardzo słaby i najlepiej już zapisać się do kliniki niepłodności, bo terminy są odległe. Zaleciła 3 msc bez tabletek i wtedy powtórne badanie, ale powiedziała, że antykoncepcja nie ma wpływu na AMH i że mam zły wynik. Zrobiła USG i powiedziała , że mam dobrą ilość pęcherzyków (5), ale to mogły zaburzyć tabletki.
    Już sama nie wiem co myśleć … czy iść do 3 ginekologa? Czy jest tak fatalnie czy mam się nie martwić? :(
    Badania wykonałam w 3 dniu cyklu.
    AMH 0,95 ng/ml
    Progesteron 0,311 ng/ml
    LH 8,14 mIU/ml
    FSH 20,5 mIU/mL
    Estriadol 31,4 pg/mL
    SHBG 134,6 nmol/l

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ