X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania płodności podczas antykoncepcji - dwie opinie
Odpowiedz

Badania płodności podczas antykoncepcji - dwie opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola3108 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam 30 lat i tydzień temu postanowiłam z ciekawości wykonać pakiet badań płodności. Do tej pory brałam tabletki antykoncepcyjne od 13 lat bez przerwy. Zawsze chciałam mieć dziecko, ale za jakieś 2-3 lata.
    Wyniki badań bardzo mnie przestraszyły…
    Jedna lekarka powiedziała, że mam w ogóle na nie patrzeć, bo badanie podczas brania antykoncepcji jest niewiarygodne. Po tylu latach brania zaleciła odstawić tabletki i ponowić badanie za pół roku.
    Dzisiaj poszłam do innej ginekolog i powiedziała, że wynik jest bardzo słaby i najlepiej już zapisać się do kliniki niepłodności, bo terminy są odległe. Zaleciła 3 msc bez tabletek i wtedy powtórne badanie, ale powiedziała, że antykoncepcja nie ma wpływu na AMH i że mam zły wynik. Zrobiła USG i powiedziała , że mam dobrą ilość pęcherzyków (5), ale to mogły zaburzyć tabletki.
    Już sama nie wiem co myśleć … czy iść do 3 ginekologa? Czy jest tak fatalnie czy mam się nie martwić? :(
    Badania wykonałam w 3 dniu cyklu.
    AMH 0,95 ng/ml
    Progesteron 0,311 ng/ml
    LH 8,14 mIU/ml
    FSH 20,5 mIU/mL
    Estriadol 31,4 pg/mL
    SHBG 134,6 nmol/l

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ