X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie prenatalne- wykrycie wad
Odpowiedz

Badanie prenatalne- wykrycie wad

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mama Asia Nowa

Wysłany: 5 czerwca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, to moja 3 ciąża. W poprzednich ciążach nie robiłam żadnych dodatkowych badań typu prenatalne itp.
    Będąc ostatnio na wizycie, mój ginekolog dał mi skierowanie na badanie prenatalne. Mam już umówiony termin.
    Moje pytanie czy na takich badaniach prenatalnych są wykrywane wady płodu? Albo określane jest ryzyko wady?
    Czy mam wykupić jakieś dodatkowe badania? Czy dopiero gdy prawdopodobieństwo wystąpienia wady będzie duże?
    Nie znam się, wcześniejsze ciążę były jakoś bez stresu. Teraz fakty boję się, że może jakaś wada wyjść.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Asia wrote:
    Cześć, to moja 3 ciąża. W poprzednich ciążach nie robiłam żadnych dodatkowych badań typu prenatalne itp.
    Będąc ostatnio na wizycie, mój ginekolog dał mi skierowanie na badanie prenatalne. Mam już umówiony termin.
    Moje pytanie czy na takich badaniach prenatalnych są wykrywane wady płodu? Albo określane jest ryzyko wady?
    Czy mam wykupić jakieś dodatkowe badania? Czy dopiero gdy prawdopodobieństwo wystąpienia wady będzie duże?
    Nie znam się, wcześniejsze ciążę były jakoś bez stresu. Teraz fakty boję się, że może jakaś wada wyjść.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam
    A ten sam lekarz był przy tamtych ciążach? Niektórzy lekarze daja z automatu na tak zwany test podwójny (testy Pappa). Albo daja po 35 roku życia. Nic nie przejmuj się na ten moment. Zrob badania i z wynikiem idź do lekarza. Jak dał Ci na ten test to tylko się dowiedz czy On interpretuje czy masz sobie kupić test z interpretacja Jak z to musisz mieć opis ze zdjęcia USG. Wykonanie od 11 do 14 tyg najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 20:57

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A ten sam lekarz był przy tamtych ciążach? Niektórzy lekarze daja z automatu na tak zwany test podwójny (testy Pappa). Albo daja po 35 roku życia. Nic nie przejmuj się na ten moment. Zrob badania i z wynikiem idź do lekarza. Jak dał Ci na ten test to tylko się dowiedz czy On interpretuje czy masz sobie kupić test z interpretacja Jak z to musisz mieć opis ze zdjęcia USG. Wykonanie od 11 do 14 tyg najlepiej.

Przecież teraz prenatalne I i II sa za darmo na NFZ, dostaje się skierowanie i idzie na badania razem z pappa, robi się test podwójny u uprawnionego lekarza i on wszystko wylicza…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 22:31

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
    21 dpt 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950 🤯
    6+1 zarodek i ❤️
    8+4 2 cm i ❤️ 169/min
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ