Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie TSH
Odpowiedz

Badanie TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Kochane powiedzcie mi proszę czy do samego badania TSH (kontrolnie, po zwiększeniu dawki) tabletkę (letrox) bierze się przed czy po badaniu? W internecie na różnych forach, które odwiedziłam zdania są podzielone, jedni piszą ze z tabletką inni znowu że bez tabletki. Moja endokrynolog nie mówiła mi nic na ten temat a ja przyznam szczerze, że zapomniałam zapytać. Robiąc badania zawsze brałam tabletkę przed badaniem. Pogubiłam się już w tym wszystkim i sama nie wiem jak to w końcu ma być. Może ktoś posiada sprawdzone informacje na ten temat?

Pozdrawiam cieplutko :*

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie po badaniu.

BBKane88 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie zawsze przed tabletką.

Mona_M, BBKane88 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • BBKane88 Debiutantka

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za szybką odpowiedź dziewczyny ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć"
    3jgx3e3k7woencju.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki oto problem. Z dwa lata temu zatrzymała mi się miesiączka. Lekarz wysłał na hormony no i wtedy wyszła niedoczynność 4.62 tsh a do tego bardzo poniżej normy lh i fsh oraz estradiol. Zaczęłam walczyć z tarczycą i najpierw ładnie spadała potem utrzymywała się na poziomie 2.3 2.5 a jako że lecze się teraz clostilbegytem i ruszają mi hormony i pęcherzyki to zwiększono mi dawkę euthyroxu żeby zbić z tych ponad 2 na około 1 po miesiącu miałam zrobić wynik i przed zwiększeniem było 2.3 a teraz 5.5 i ft4 0.80 czyli za mało. I mam problem endokrynolog przez tel kazała zwiększyć jeszcze więcej dawkę a gin wykrył na usg że w weekend będzie owu i kazał się starać ślę teraz idę w pon sprawdzić czy pękł pecherzyk a do tego czasu oszaleje bo nie wiem czy przy takim poziomie tsh i ft4 starania są niebezpieczne ? Najgorsze jest to że tsh było długi czas w normie a jak już zaczęły działać hormony i pojawiła się owu to zamiast się cieszyć ta poprawa to taki wynik kiepski tsh.

3jgx3e3k6oetpx65.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ