Bardzo mało śluzu płodnego
-
Hej, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na śluz płodny?
Poronienie w styczniu. Przed poronieniem nie było problemów. Przykład - dwa ostatnie cykle, owulacja potwierdzona u ginekologa a śluzu jak na lekarstwo...prawie wcale tak naprawdę, praktycznie susza...
Za każdym razem stosowany olej z wiesiołka (normalny w formie płynnej), NAC, piję od zawsze sporo wody 2/3 litry dziennie. Co jeszcze, jak się wspomóc od środka?
Plus jaki żel intymny możecie polecić? Czytałam o fertilsafe plus, conceive plus, preseed....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 10:31
-
Hej. Ja miałam problem ze śluzem, gdy brałam leki na stymulację cyklu. Ponoć to jest też jeden z powodów, przez którego nie ma się śluzu.
Ogólnie mi Pani Doktor poleciła globulki dopochwowe i inozytolem. Jakaś nowość na rynku. Była na jakimś sympozjum lekarzy i właśnie tam się o tym dowiedziała.
Poza tym podpowiem tylko z tego co wyczytałam na różnych stronach prowadzonych przez dietetyków: orzechy włoskie, pełnowartościowe białko, zoltka jaj? Awokado, woda i elektrolity, cytrusy, nasiona chia, łosoś, olej z ogórecznika.
Powodem może być to, że nie sprawdzasz dobrze, czy ten śluz występuje, niski poziom estrogenów, przyjmowane leki przeciwhistaminowe, spożywasz za mało białka, niski poziom estradiolu.
Źródło: hormonalna_przestrzeń na instagramie.
Ogólnie mi też Pani ginekolog mówiła, że jeżeli jest dużo śluzu podczas stosunku, to też nie powinno być problemu ze śluzem owulacyjnym, pod warunkiem, że ona występuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 11:11
-
hej, dołączam do wątku, gdyż mam ten sam problem
Pije olej z wiesiołka na razie jeden cykl, dam znać na następnym, czy coś zadziałał👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
Hej dziewczyny, polecam zbadać sobie estrogen i zrobić monitoring cyklu żeby sprawdzić jak rozwijają się pęcherzyki - rosnące pęcherzyki produkują estrogen, który produkuje śluz.
Czasami trzeba popracować nad owulacją żeby była lepszej jakości i pojawia się więcej śluzu lub wyeliminować niektóre problemy - zbyt duża prolaktyna lub TSH może obniżać estrogen i zmniejszać jakość owulacji. Wykluczyć infekcję.
Jak się znajdzie sedno problemu po kilku cyklach wszystko się naprawia. Jeżeli jednak jesteście po takiej diagnostyce i wszystko jest ok. Warto próbować pić więcej wody, stosować wiesiołek. Niektórzy lekarze zalecają też leki rozrzedzające wydzielinę - podobnie jak te na kaszel żeby śluz był bardziej rzadki, jeżeli jest lepki i gęsty. Jednak bez wykluczenia problemów hormonalnych nie powinno się przyjmować niccatmole1 lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
ja ogólnie mam badania w normie, owu potwierdzona przez 2 lekarzy. Zaczęłam tez pić zioła ojca Sroki, zobaczymy, czy to coś pomoże.👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
catmole1 wrote:ja ogólnie mam badania w normie, owu potwierdzona przez 2 lekarzy. Zaczęłam tez pić zioła ojca Sroki, zobaczymy, czy to coś pomoże.
Ja miałam mało śluzu jak miałam niski estrogen. Obniżałam prolaktyna i zaczęłam brać t4 na tarczyce oraz suplementy koenzym Q10, cynk, selen, witaminy B i vit D i po dwóch - trzech cyklach piękny śluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 15:28
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Olej z wiesiołka tabletki brałam od 1 dc do owulacji po 3 kapsułki dziennie , dodatkowo l-arginina 800 mg przez cały miesiąc ale od 1dc do owulacji 1600 mg . U mnie się sprawdziło miałam śluzu dużo i super jakości .
-
A co do lubrykantu to u nas był ten Fertilsafe plus.
-
Ja piję siemię lniane. Zalewam gorącą wodą i jak ostygnie to wypijam i przy okazji trochę gryzę nasiona. Tylko że ja to robiłam już ohoho bardzo długo i piłam je na zdrowsze jelita, włosy i paznokcie, a nie typowo na śluz. Dopiero tu się dowiedziałam że to może pomagać również przy śluzie. Na swoim przypadku mogę powiedzieć że nie narzekam na płodny śluz, mam go zawsze i po ok. 6 dni w czasie cyklu i dużo o konsystencji białka jaja, bardzo rozciągliwy . Czy Ty od siemienia ? Być może
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 17:11
catmole1 lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
3 cykl starań - cykl z monitoringiem
Bez wiedzy 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -