X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bieganie a okres
Odpowiedz

Bieganie a okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Winnica Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy są tu biegaczki-amatorki?
    Zwiekszylam intensywność biegów, w listopadzie przebiegłam około 100 km. Wcześniej w październiku i poprzednich miesiącach maksymalnie 40 km. Tempo naturalnie też wzrosło wraz z poprawą kondycji. I heca, pierwszy raz w życiu nie dostałam okresu, a nie jestem w ciąży. Spóźnia się już 4-5 dni. Myślicie, że taka zmiana w bieganiu mogła zaburzyć gospodarkę hormonalną? 😢

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama aktywność fizyczna nie powoduje zatrzymania miesiączki , problemem może być zbyt niskokaloryczna dieta w stosunku do zwiększonego wysiłku. Może w ostatnim czasie zaczęłaś jeść zdecydowanie mniej? Wprowadziłaś restrykcyjną dietę?

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔
    10.11⏸️ beta 110,51 mlU/ml
    12.11⏸️ beta 244,03 mlU/ml 121%
    14.11⏸️ beta 561,29 mlU/ml 130%
    21.11⏸️ beta 3592,48

event.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt intensywny wysiłek fizyczny może też być odbierany przez organizm jako stresor, może wprowadzona zmiana w ilości przebiegniętych km była zbyt gwałtowna?
    Spróbuj wesprzeć swoje nadnercza przez koktajl nadnerczowy, na pewno nie zaszkodzi (przepis na nowym wątku grudniowym na pierwszej stronie :) )

Babulka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • Winnica Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, właśnie dostałam @, więc nie jest źle😊 Nie schudłam od biegania, nawet celowo zaczęłam jeść nieco więcej i madrzej, żeby nie stracić sił. Zobaczymy jak będzie z nowym cyklem. Pozdrowionka 🍷

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ