X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bieganie a okres
Odpowiedz

Bieganie a okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Winnica Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy są tu biegaczki-amatorki?
    Zwiekszylam intensywność biegów, w listopadzie przebiegłam około 100 km. Wcześniej w październiku i poprzednich miesiącach maksymalnie 40 km. Tempo naturalnie też wzrosło wraz z poprawą kondycji. I heca, pierwszy raz w życiu nie dostałam okresu, a nie jestem w ciąży. Spóźnia się już 4-5 dni. Myślicie, że taka zmiana w bieganiu mogła zaburzyć gospodarkę hormonalną? 😢

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama aktywność fizyczna nie powoduje zatrzymania miesiączki , problemem może być zbyt niskokaloryczna dieta w stosunku do zwiększonego wysiłku. Może w ostatnim czasie zaczęłaś jeść zdecydowanie mniej? Wprowadziłaś restrykcyjną dietę?

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt intensywny wysiłek fizyczny może też być odbierany przez organizm jako stresor, może wprowadzona zmiana w ilości przebiegniętych km była zbyt gwałtowna?
    Spróbuj wesprzeć swoje nadnercza przez koktajl nadnerczowy, na pewno nie zaszkodzi (przepis na nowym wątku grudniowym na pierwszej stronie :) )

Babulka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Winnica Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, właśnie dostałam @, więc nie jest źle😊 Nie schudłam od biegania, nawet celowo zaczęłam jeść nieco więcej i madrzej, żeby nie stracić sił. Zobaczymy jak będzie z nowym cyklem. Pozdrowionka 🍷

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ