X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ból jajnika :(
Odpowiedz

ból jajnika :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.na samym poczatku odrazu napisze ze jestem juz zarejestrowana u ginekologa ale wizyta dopiero za dwa tygodnie,wiec pisze do was moze któras z was miała taka sytuacje. ok 6 dni boli mnie lewy jajnik przy czynnosciach w toalecie, podczas sexu niekiedy i fizycznym jestem juz po owulacji wiec niewiem skad ten ból piersi tez mnie bolą przy dotyku lekkim,śluz mam biały praktycznie jak jogurt :/ a u męża pojawiły sie czerwone krostki na napletku :/ czy to zapalenia ?moze któras z was zna te objawy?

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim88 wrote:
    witam.na samym poczatku odrazu napisze ze jestem juz zarejestrowana u ginekologa ale wizyta dopiero za dwa tygodnie,wiec pisze do was moze któras z was miała taka sytuacje. ok 6 dni boli mnie lewy jajnik przy czynnosciach w toalecie, podczas sexu niekiedy i fizycznym jestem juz po owulacji wiec niewiem skad ten ból piersi tez mnie bolą przy dotyku lekkim,śluz mam biały praktycznie jak jogurt :/ a u męża pojawiły sie czerwone krostki na napletku :/ czy to zapalenia ?moze któras z was zna te objawy?
    Tak na pewno to zapalenie oboje musicie dostać antybiotyk i brać go w tym samym czasie. Co do rodzaju zapalenia musi się wypowiedzieć ginekolog. Trochę długo dwa tygodnie, ja bym wyjaśniła przez telefon o co chodzi i poprosiła o przyspieszenie wizyty :)

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam ale ma za duzo wizyt :( ból podczas stosnku nie dowytrzymania mężowi krostki juz znikaja tak twierdzi :/ ale nadal ma

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaraj się dostać do innego ginekologa, tutaj niezbędny będzie zapewne antybiotyk dla Ciebie i dla męża a w dwa tygodnie spawa może się znacznie pogorszyć.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaram sie umuwic do innego ginekologa niegdy tak nie miałam wiec sie wystraszyłam mam nadzieje ze to nic powaznego piersi juz mnie bolą cały cykl:/

• Iwka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim88 wrote:
    postaram sie umuwic do innego ginekologa niegdy tak nie miałam wiec sie wystraszyłam mam nadzieje ze to nic powaznego piersi juz mnie bolą cały cykl:/
    Jeśli jest szybko leczone to będzie nic poważnego, ale nie leczone tak jak pisze livia sprawa na pewno się pogorszy nie ma na co czekać!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim88 a skad wiesz ze jestes juz po owulacji? Lukam na Twoj wykres ale na nim nie widac nawet w jakiej fazie jestes - sa skoki temperatur. Może jestes przed owulacja.
    Ale co do krostek meża to juz bym sugerowała ze może to byc infekcja grzybicza lub bakteryjna. Ale nic sie nie martw, dostaniecie leki i wszystko wroci do normy. Uszy do góry :)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co bać, infekcje się zdarzają, ale nie wolno bagatelizować, bo można dostać nadżerki- jak ja :/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys nadżerke niestety tez mam :( ale wiele dziewczyn ma

• kim88 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginekologa okazało się ze mam zapalenie przepisał mi antybiotyk kurczę ale dziwi mnie to że nie zrobił usg a na reakcję bólu piersi nie zareagował tempka popołudniowa to 37,5. Może wiecie jaką tempka jest przy zapaleniach??

• Kaśka13 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podwyższona, ale u każdej kobiety jest ona inna, ja mam wyjściową w granicach 36,3-36,6 a w II fazie około 36,8-37. musi być widoczny skok. ale temperaturę mierzy się rano, bo w dzień przy wszystkich czynnościach temperatura się podnosi. W którym jesteś dniu cyklu? Jak blisko @ to może warto zrobić test, lekarz na USG i tak by nie potwierdził ciąży, ewentualnie w jakiej fazie cyklu jesteś i jak wyglądają jajniki. Ale i to w drugiej fazie jest dwuznaczne bo i zwiastuje @ i ciążę.

02.2010 - synuś <3
    09.2013 - Aniołek 8 tc
    06.2014 - Aniołek 14 tc
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim88 no i co, nic nie robisz z tą nadżerką? ja sobie wymroziłam, bo już miałam III grupę cytologii...(jako 18stolatka) zbiłam grupę do II i wymroziłam i mam spokój. Głupie gadanie, że trzeba czekać do porodu, a ja ledwo kończyłam szkołę średnią, a kto mi da pewność, że teraz szybko zajdę...Może lepiej czekać aż będzie nowotwór?..Zacofani lekarze- spotkałam paru takich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:23

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mają wypalac nadzerke w nowym roku mam grupę ll

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wypalaną z 8 lat temu i myślałam, że byłam jedną z ostatnich i teraz się już tylko mrozi

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadzerke mialam wykryta juz na pierwszym badaniu ginekologicznym (tez jako nastolatka) i od tamtej pory ona nadal jest... czesto sa nawroty infekcji bakteryjnych, a lekarze tez odradzali robic z nia cokolwiek, bo nie rodzilam. Ale rozne sa opinie i wlasnie tez sama sie zastanawiam nad wymrozeniem, tyle lat juz to mam... ponoc po mrozeniu nie ma takich problemow jesli chodzi o porod... <3 ja mialam grupy na przemian raz II, a raz III i tak w kolko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:04

• barbi Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, a mnie boli lewy jajnik praktycznie przez caly czas od kilku miesiecy. Wlasciwie jest to takie klucie czasem prawie niewyczuwalne a niekiedy dokuczliwe. Nie wiem co moze oznaczac. Niedawno robilam cytologie i wyszla ok. Teraz sie zastanawiam czy badanie ginekologiczne i cytologia moga wykazac np. torbiele na jajnikach czy do tego potrzebne jest dodatkowe badanie? Mam wizyte u gina w przyszlym tygodniu i troche sie martwie. Poza tym od 3 miesiecy staramy sie o dziecko i nic.
    Wyczytalam ze lekko bolace jajniki oznaczaja ze pracuja i wszystko w normie, ale na innych stronach bolace jajniki nie zawsze oznaczaja cos dobrego. Dziwi mnie bo cytologia powinna byla cos wykazac gdyby bylo cos nie tak zwlaszcza ze robilam ja 2 razy w krotkim czasie u innych ginekologow zeby wykluczyc pomylke.

barbi
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbi wrote:
    Czesc dziewczyny, a mnie boli lewy jajnik praktycznie przez caly czas od kilku miesiecy. Wlasciwie jest to takie klucie czasem prawie niewyczuwalne a niekiedy dokuczliwe. Nie wiem co moze oznaczac. Niedawno robilam cytologie i wyszla ok. Teraz sie zastanawiam czy badanie ginekologiczne i cytologia moga wykazac np. torbiele na jajnikach czy do tego potrzebne jest dodatkowe badanie? Mam wizyte u gina w przyszlym tygodniu i troche sie martwie. Poza tym od 3 miesiecy staramy sie o dziecko i nic.
    Wyczytalam ze lekko bolace jajniki oznaczaja ze pracuja i wszystko w normie, ale na innych stronach bolace jajniki nie zawsze oznaczaja cos dobrego. Dziwi mnie bo cytologia powinna byla cos wykazac gdyby bylo cos nie tak zwlaszcza ze robilam ja 2 razy w krotkim czasie u innych ginekologow zeby wykluczyc pomylke.
    Barbi, myślę, że USG powinno wykryć ewentualne nieprawidłowości? Kiedy miałaś robione?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ