ból jajnika :(
-
witam.na samym poczatku odrazu napisze ze jestem juz zarejestrowana u ginekologa ale wizyta dopiero za dwa tygodnie,wiec pisze do was moze któras z was miała taka sytuacje. ok 6 dni boli mnie lewy jajnik przy czynnosciach w toalecie, podczas sexu niekiedy i fizycznym jestem juz po owulacji wiec niewiem skad ten ból piersi tez mnie bolą przy dotyku lekkim,śluz mam biały praktycznie jak jogurt a u męża pojawiły sie czerwone krostki na napletku czy to zapalenia ?moze któras z was zna te objawy?
-
kim88 wrote:witam.na samym poczatku odrazu napisze ze jestem juz zarejestrowana u ginekologa ale wizyta dopiero za dwa tygodnie,wiec pisze do was moze któras z was miała taka sytuacje. ok 6 dni boli mnie lewy jajnik przy czynnosciach w toalecie, podczas sexu niekiedy i fizycznym jestem juz po owulacji wiec niewiem skad ten ból piersi tez mnie bolą przy dotyku lekkim,śluz mam biały praktycznie jak jogurt a u męża pojawiły sie czerwone krostki na napletku czy to zapalenia ?moze któras z was zna te objawy?
-
kim88 wrote:postaram sie umuwic do innego ginekologa niegdy tak nie miałam wiec sie wystraszyłam mam nadzieje ze to nic powaznego piersi juz mnie bolą cały cykl:/
-
kim88 a skad wiesz ze jestes juz po owulacji? Lukam na Twoj wykres ale na nim nie widac nawet w jakiej fazie jestes - sa skoki temperatur. Może jestes przed owulacja.
Ale co do krostek meża to juz bym sugerowała ze może to byc infekcja grzybicza lub bakteryjna. Ale nic sie nie martw, dostaniecie leki i wszystko wroci do normy. Uszy do góry -
podwyższona, ale u każdej kobiety jest ona inna, ja mam wyjściową w granicach 36,3-36,6 a w II fazie około 36,8-37. musi być widoczny skok. ale temperaturę mierzy się rano, bo w dzień przy wszystkich czynnościach temperatura się podnosi. W którym jesteś dniu cyklu? Jak blisko @ to może warto zrobić test, lekarz na USG i tak by nie potwierdził ciąży, ewentualnie w jakiej fazie cyklu jesteś i jak wyglądają jajniki. Ale i to w drugiej fazie jest dwuznaczne bo i zwiastuje @ i ciążę.02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
kim88 no i co, nic nie robisz z tą nadżerką? ja sobie wymroziłam, bo już miałam III grupę cytologii...(jako 18stolatka) zbiłam grupę do II i wymroziłam i mam spokój. Głupie gadanie, że trzeba czekać do porodu, a ja ledwo kończyłam szkołę średnią, a kto mi da pewność, że teraz szybko zajdę...Może lepiej czekać aż będzie nowotwór?..Zacofani lekarze- spotkałam paru takich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:23
-
nick nieaktualnyja nadzerke mialam wykryta juz na pierwszym badaniu ginekologicznym (tez jako nastolatka) i od tamtej pory ona nadal jest... czesto sa nawroty infekcji bakteryjnych, a lekarze tez odradzali robic z nia cokolwiek, bo nie rodzilam. Ale rozne sa opinie i wlasnie tez sama sie zastanawiam nad wymrozeniem, tyle lat juz to mam... ponoc po mrozeniu nie ma takich problemow jesli chodzi o porod... ja mialam grupy na przemian raz II, a raz III i tak w kolko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:04
-
Czesc dziewczyny, a mnie boli lewy jajnik praktycznie przez caly czas od kilku miesiecy. Wlasciwie jest to takie klucie czasem prawie niewyczuwalne a niekiedy dokuczliwe. Nie wiem co moze oznaczac. Niedawno robilam cytologie i wyszla ok. Teraz sie zastanawiam czy badanie ginekologiczne i cytologia moga wykazac np. torbiele na jajnikach czy do tego potrzebne jest dodatkowe badanie? Mam wizyte u gina w przyszlym tygodniu i troche sie martwie. Poza tym od 3 miesiecy staramy sie o dziecko i nic.
Wyczytalam ze lekko bolace jajniki oznaczaja ze pracuja i wszystko w normie, ale na innych stronach bolace jajniki nie zawsze oznaczaja cos dobrego. Dziwi mnie bo cytologia powinna byla cos wykazac gdyby bylo cos nie tak zwlaszcza ze robilam ja 2 razy w krotkim czasie u innych ginekologow zeby wykluczyc pomylke.barbi
-
barbi wrote:Czesc dziewczyny, a mnie boli lewy jajnik praktycznie przez caly czas od kilku miesiecy. Wlasciwie jest to takie klucie czasem prawie niewyczuwalne a niekiedy dokuczliwe. Nie wiem co moze oznaczac. Niedawno robilam cytologie i wyszla ok. Teraz sie zastanawiam czy badanie ginekologiczne i cytologia moga wykazac np. torbiele na jajnikach czy do tego potrzebne jest dodatkowe badanie? Mam wizyte u gina w przyszlym tygodniu i troche sie martwie. Poza tym od 3 miesiecy staramy sie o dziecko i nic.
Wyczytalam ze lekko bolace jajniki oznaczaja ze pracuja i wszystko w normie, ale na innych stronach bolace jajniki nie zawsze oznaczaja cos dobrego. Dziwi mnie bo cytologia powinna byla cos wykazac gdyby bylo cos nie tak zwlaszcza ze robilam ja 2 razy w krotkim czasie u innych ginekologow zeby wykluczyc pomylke.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-