X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienia w ciąży
Odpowiedz

Brązowe plamienia w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 6tc, dzisiaj dostałam lekkie brązowe plamienia, skąpe i już panikuje. Lekarz mnie nie przyjął stwierdził,ze to normalne i przepisał progesteron dopochowo jedna tabletkę dziennie. Czy któraś z Was tak miała i wszystko było dobrze? Jestem po 2 ciążach biochemicznych i trochę wariuje.

• bambusek93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko jechałabym do lekarza. Żadnego plamienia nie należy lekceważyć.

iv09hdgernzbn7dp.png

10.2019 początek starań
    05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔

14.02 ❣️⏸️❣️
    15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
    17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
    22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL
  • CzekamyNaDrugie Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dał mi tylko receptę na progesteron i stwierdził ze brązowe lekkie plamienie to normalne a w szpitalu stwierdzili, ze mnie nie przyjmą jak tam pojechałam i ze mam się skontaktować z moim lekarzem

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 7t+2 wg om (USG młodsze) i też mam plamienia niewielkie brązowe, ale nie codziennie. I zazwyczaj w tym danym dniu zobaczę tylko raz w ciągu dnia przy podtarciu. Lekarz nawet zobaczył to na wzierniku i powiedział żeby się kompletnie tym nie przejmować. Duphaston brałam, a teraz mam luteinę dopochwową.

relgh371eque54k9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się prawie 4 lata, u mnie tez jedna ciąża biochemiczna. Teraz jestem 10+5 i tez czasami dostaje brazowe plamienie, raz mocniejsze raz słabsze. Jak dostanę to już trzyma mnie z 2 dni ale z dzidzia jest wszystko w porządku. Lekarz mówi ze to może od heparyny i acardu ;)

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajomą, która przez całą ciążę miała plamienia mniej więcej wtedy, gdy występowałaby u niej miesiączka (czyli pojawiały się dość cyklicznie, co 4 tygodnie). Dzieciak urodził się zdrowy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ