Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brązowe plamienie przed każdym okresem
Odpowiedz

Brązowe plamienie przed każdym okresem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • demolka91 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. O dziecko staram się krótko, dopiero drugi cykl. Wiem, to normalne, że nie zachodzi się w ciążę od razu, lecz nie w tym rzecz. Zawsze, odkąd pamiętam, występuje u mnie brązowe plamienie przed okresem. Czasami trwa ono dzień, 2-3 dni, po czym przychodzi @. Nie mam przy tym żadnych niepokojących dolegliwości. Wynik badań krwi, po wizycie u gin wszystko super. Jednak naczytałam się teraz w internecie, że takie plamienie wcale nie powinnam uważać za normalne i może być przyczyną problemów z płodnością. Jak to właściwie jest? Czy któraś z Was mimo takich plamień zaszła w ciążę czy faktycznie to powód do niepokoju? Dodam, że z owulacją u mnie bez zarzutu..

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demolka91 wrote:
    Cześć Dziewczyny. O dziecko staram się krótko, dopiero drugi cykl. Wiem, to normalne, że nie zachodzi się w ciążę od razu, lecz nie w tym rzecz. Zawsze, odkąd pamiętam, występuje u mnie brązowe plamienie przed okresem. Czasami trwa ono dzień, 2-3 dni, po czym przychodzi @. Nie mam przy tym żadnych niepokojących dolegliwości. Wynik badań krwi, po wizycie u gin wszystko super. Jednak naczytałam się teraz w internecie, że takie plamienie wcale nie powinnam uważać za normalne i może być przyczyną problemów z płodnością. Jak to właściwie jest? Czy któraś z Was mimo takich plamień zaszła w ciążę czy faktycznie to powód do niepokoju? Dodam, że z owulacją u mnie bez zarzutu..
    Takie plamienia przed okresem mogą oznaczać Niedomoge lutealna, poczytaj sobie w necie. Ma to związek z niskim progesteronem w 2 fazie cyklu, co może być problemem przy staraniach,na szczęście łatwo idzie temu zaradzić biorac np duphaston lub inny prog po owulacji . Skonsultuj to ze swoim lekarzem.

demolka91, Lazywaifu, Mamanaobcasach lubią tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demolka91 wrote:
    u mnie takie plamienie dzień przed okresem pojawiło się już po dwóch ciążach..z wiekiem przyszło po prostu .. zaszłam w ciążę z trzecim mimo że wcześniej miałam plamienia i tydzień czasu przed ale były one wynikiem zaburzeń hormonalnych spowodowanych tabletkami antykoncepcyjnymi które brałam chwilę .. przedostatni okres też z plamiebiem ale 3 dniowyn a następny cykl już ciąża. nie brałam żadnych hormonów na podtrzymanie ciąży.

brałaś kiedykolwiek tabletki?
    wszystko zależy jaką miałyśmy sytuację i choroby . jeśli u ciebie zawsze wszystko było ok to na twoim miejscu poczekalabym jeszcze te parę cykli zanim wprowadziłabym hormony , zadbała o zdrowe odżywianie , detoks organizmu i relax . plamienia u dziewczyn okazywały się też zapaleniem ale też niczym niepokojącym i niekoniecznie niedomogą .ewentualnie powtórzyła badania w 7dpo a jak wszedlby niski progesteron to drugi raz tego dnia , ale ekspertem w te klocki nie jestem . Powodzenia

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • fabcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wieków biorę duphaston luteinę czy lutinus w 2 fazie i zawsze mam 2 dniowe plamienia brązowe przed okresem. 1 dzień to tylko rano i malutko tego a drugi to już cały dzień i ciut więcej na 3 dzień okres. Lekarz nic nie widzi niepokojącego ani wyniki krwi nie wskazują na coś co pomogłoby rozwikływać zagadkę plamień.
    A zaczęłam ich mieć jak zaczęłam starania o dziecko. Cykle się rozjechały. Od 35 dni do 21 dni a wcześniej jak w zegarku bez żadnych leków co 28 dni.

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być endometrioza, polipy w macicy, mikro polipy. Przyczyn multum. Histeroskopia jest podstawą w diagnostyce

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ