Forum Starając się - ogólne Bulgotanie w podbrzuszu
Odpowiedz

Bulgotanie w podbrzuszu

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 10 września 2020, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze na kilka dni przed @ mam bulgotanie w podbrzuszu. Takie same jak w brzuchu jak się jest głodnym tylko całkiem nisko. Czy któraś z Was też tak ma? Czy takie bulgotanie wyklucza ciążę. Moze ktoraś z Was miała takie bulgotanie w szczęśliwym cyklu?

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 10 września 2020, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś? :(

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Lolipop Autorytet
    Postów: 1164 631

    Wysłany: 10 września 2020, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Zawsze na kilka dni przed @ mam bulgotanie w podbrzuszu. Takie same jak w brzuchu jak się jest głodnym tylko całkiem nisko. Czy któraś z Was też tak ma? Czy takie bulgotanie wyklucza ciążę. Moze ktoraś z Was miała takie bulgotanie w szczęśliwym cyklu?
    mam tak w każdym cyklu nie zaciazonym, czasem zaraz po owulacji i już wiem że nic z tego. w cyklu w ktprym zaszlam miałam gazy w jelitach ale to było inne uczucie więc odróżnilam co dało mi nadzieję że może jednak . to bulgotanie jest centralnie nisko gdzie macica jakoś.tak .
    pozatym strasznie denerwujące! mam ochotę wtedy wygrzebać macicę 😳

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 14:14

    Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 11 września 2020, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    mam tak w każdym cyklu nie zaciazonym, czasem zaraz po owulacji i już wiem że nic z tego. w cyklu w ktprym zaszlam miałam gazy w jelitach ale to było inne uczucie więc odróżnilam co dało mi nadzieję że może jednak . to bulgotanie jest centralnie nisko gdzie macica jakoś.tak .
    pozatym strasznie denerwujące! mam ochotę wtedy wygrzebać macicę 😳

    Eh, czyli znowu nic z tego :( przez całą noc bulgotało na maksa, aż nie dawało spać. Zrobilam teraz test dla pewności bo wyjątkowo mam okropne mdłości i słaby ból piersi (normalnie okropny) w tym cyklu, ale oczywiście biało. Chociaż do okresu jeszcze 3 dni
    Moze za wcześnie :(

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Lolipop Autorytet
    Postów: 1164 631

    Wysłany: 11 września 2020, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Eh, czyli znowu nic z tego :( przez całą noc bulgotało na maksa, aż nie dawało spać. Zrobilam teraz test dla pewności bo wyjątkowo mam okropne mdłości i słaby ból piersi (normalnie okropny) w tym cyklu, ale oczywiście biało. Chociaż do okresu jeszcze 3 dni
    Moze za wcześnie :(
    ja to wiem po sobie ale u Ciebie może być Inaczej! także trzymam kciuki aby było po prostu jeszcze za wcześnie!

    a długo juztsk odczuwasz? mi się tak zaczęło po tabletkach dianette które brałam raz w życiu 5 miesięcy 🤦‍♀️

    i powiedz ..zauważyłaś to bulgotanie w owulację bo mi już drugi cykl się przytrafiło .dziwaczne ..może to faktycznie jelita ale w takim miejscu gdzie w innych dniach cyklu nie mam tyg odczuć eh dziwne to wszystko
    .
    jestem ledwo po ovu i zobaczymy jak to będzie wyglądać w tym cyklu

    Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 11 września 2020, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ja to wiem po sobie ale u Ciebie może być Inaczej! także trzymam kciuki aby było po prostu jeszcze za wcześnie!

    a długo juztsk odczuwasz? mi się tak zaczęło po tabletkach dianette które brałam raz w życiu 5 miesięcy 🤦‍♀️

    i powiedz ..zauważyłaś to bulgotanie w owulację bo mi już drugi cykl się przytrafiło .dziwaczne ..może to faktycznie jelita ale w takim miejscu gdzie w innych dniach cyklu nie mam tyg odczuć eh dziwne to wszystko
    .
    jestem ledwo po ovu i zobaczymy jak to będzie wyglądać w tym cyklu

    Mam takie bulgotania odkąd sie staramy, a może po prostu wcześniej ich nie zauważałam bo nie wsłuchiwałam się tak bardzo w swoje ciało. Podczas owu mi nie bulgocze, dopiero tak 7 dpo.

    W ogole sprawdzakam dzis szyjke i jest miękka, otwarta i wysoko. Dziwne to przecież po owu powinna być twarda i zamknięta. Wiem, ze na okres się otwiera, ale jeszcze nie powinnam dostac okresu. Progesteron z wczoraj 18.86 ng i temp z dzis 37.00 wiec nadal za wysoko, żeby okres się zbliżał. Mi zawsze spada stopniowo. Zawsze na dwa dni przed mam 36.85, dzien przed 36.70(5) i w dniu okresu 36.60 wiec raczej jeszcze szyjka nie powinna się otworzyć...

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Lolipop Autorytet
    Postów: 1164 631

    Wysłany: 12 września 2020, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Mam takie bulgotania odkąd sie staramy, a może po prostu wcześniej ich nie zauważałam bo nie wsłuchiwałam się tak bardzo w swoje ciało. Podczas owu mi nie bulgocze, dopiero tak 7 dpo.

    W ogole sprawdzakam dzis szyjke i jest miękka, otwarta i wysoko. Dziwne to przecież po owu powinna być twarda i zamknięta. Wiem, ze na okres się otwiera, ale jeszcze nie powinnam dostac okresu. Progesteron z wczoraj 18.86 ng i temp z dzis 37.00 wiec nadal za wysoko, żeby okres się zbliżał. Mi zawsze spada stopniowo. Zawsze na dwa dni przed mam 36.85, dzien przed 36.70(5) i w dniu okresu 36.60 wiec raczej jeszcze szyjka nie powinna się otworzyć...
    trzymam kciuki żeby się udało :)
    a może już coś wyszło???

    ja dopiero po ovu..nie wiem ..może ok 3 dpo i na razie nie mam tego i oby tak zostało eh

    Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 13 września 2020, 03:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    trzymam kciuki żeby się udało :)
    a może już coś wyszło???

    ja dopiero po ovu..nie wiem ..może ok 3 dpo i na razie nie mam tego i oby tak zostało eh

    Kurcze od wczoraj biegunka, a dziś jednorazowe plamienie. Nitki jasnoczerwonej krwi z dużą ilością wodnistego śluzu. Myslalam, że rozkręca się @ ale mimelo 6h od tej kapki krwi na papierze. Od tamtej pory nic. Nawet przed chwilą badałam szyjke i palec czyściutki. Bez kapki krwi. A nigdy nie plamiłam przed okresem, zawsze z grubej rury.

    Jeśli to była implantacja zarodka to kiedy mogę zrobić test?

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Lolipop Autorytet
    Postów: 1164 631

    Wysłany: 13 września 2020, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristin1990 wrote:
    Kurcze od wczoraj biegunka, a dziś jednorazowe plamienie. Nitki jasnoczerwonej krwi z dużą ilością wodnistego śluzu. Myslalam, że rozkręca się @ ale mimelo 6h od tej kapki krwi na papierze. Od tamtej pory nic. Nawet przed chwilą badałam szyjke i palec czyściutki. Bez kapki krwi. A nigdy nie plamiłam przed okresem, zawsze z grubej rury.

    Jeśli to była implantacja zarodka to kiedy mogę zrobić test?

    lol no to trzymam kciuki! zrobiłabym za dwa dni

    Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 13 września 2020, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    lol no to trzymam kciuki! zrobiłabym za dwa dni

    Dam znać jaki wynik :) a Ty kiedy masz termin okresu?

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 463 282

    Wysłany: 14 września 2020, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak to nie była implantacja :(
    Dziś gwałtowny spadek z 37.00 na 36.74 :( A miało być tak pięknie...

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11. ASA i AOA ujemne
    12. Allo mlr: 53%
    13. Kariotypy prawidłowe
    14. 02.12.2020 - zakończenie starań naturalnych. Histerolaparoskopia: Obustronna niedrożność jajowodów, nie udało się udrożnić mimo kilku prób :(
    15. CD138 39/10 😢
    16. Komórki NK 50/50 😪

    IVF 2021/2022
    Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ