Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chasteberry Fruit na zmniejszenie prolaktyny
Odpowiedz

Chasteberry Fruit na zmniejszenie prolaktyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od 7 cykli staramy się o bobasa, byłam wczoraj u endykrynologa i dostałam na zbicie prolaktyny( mój wynik to 63, 1) po pół tabletki Bromergonu do drugi dzień o dodatkowo lek ziołowy Chasteberry Friut . Podobno ma pomoc w regulacji hormonów i zmniejszeniu prolaktyny. Czy któraś z Was może miała te tabletki ? Czy pomogło Wam to w staraniach?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nikt nie brał tych tabletek?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Bromergon powinien pomóc. Ja bez leczenia miałam wyjściową prolaktynę 40 ng/ml (3-9 d.c.), a do tego niedoczynność tarczycy. Brałam Bromergon i Parlodel, ale źle się po nich czułam. Sam Castagnus nie pomagał. Ze względu na starania o dziecko i brak śluzu płodnego, gin-endo przepisał mi Dostinex - dość drogi lek, importowany, ale nie ma skutków ubocznych. Biorę go od 10 miesięcy, chociaż początkowo po przeczytaniu ulotki przeraziłam się - wśród działań niepożądanych: Bardzo często (częściej niż u 1 na 10 osób) występują wady zastawek serca i choroby towarzyszące np. zapalenie (zapalenie osierdzia) lub płyn w osierdziu (wysięk osierdziowy).

Po 2 miesiącach przyjmowania 1/2 tabletki Dostinexu raz w tygodniu prolaktyna się unormowała do poziomu 19,4 ng/ml (22 d.c.), ale po kolejnych 3 miesiącach na Dostinexie znów zaczęła wrastać, do górnej granicy: 476,7 uU (7.d.c.), więc gin-endo kazała brać po 1/4 tabletki co 3-4 dni i przyniosło to pozytywny skutek - od tego czasu jest w normie. Teraz kazała brać 1/4 co 4 dni i powiedziała, że powoli będziemy odstawiać. Na wszelki wypadek biorę właśnie Chasteberry Fruit (niepokalanek mnisi). W preparacie Castagnus jest tylko 45 mg x 30 tabletek za kilkanaście zł, a podobno przy wadze ok. 60 kg trzeba brać 2 tabletki dziennie. Ja kupuję Chasteberry Fruit Swansona na allegro (400 mg x 120 kapsułek) za 27 zł i biorę 1-2 w tygodniu.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela, jest sporo na temat tych ziół nawet tu na forum - tylko pod nazwami używanymi w Polsce: niepokalanek, ewentualnie castagnus, cyclodynon.
    Zobacz na przykład tu: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/castagnus-pomogl-czy-nie,97,22.html

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ