Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroba, gorączka/stan podgorączkowy, antybiotyk
Odpowiedz

Choroba, gorączka/stan podgorączkowy, antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aisak95 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie staraczki i te, które starać się już nie muszą (gratuluję :)).

Mam problem. Niestety w tym cyklu dopadło mnie choróbsko :( Lekarz przepisał mi syrop na gardło no i niestety antybiotyk (+osłona oczywiście). Z reguły mam niskie temperatury, a podczas choroby moja temp skoczyła na ponad 37 (stan podgorączkowy). Taka temp utrzymywała się przez 2 dni i też czułam, że mam podwyższoną temperaturę. Po 2 dniach, samopoczucie polepszyło się, temp spadła do 36,36 a następny dzień 36,18. Mam troszkę problem z tymi temperaturami, bo gdy nie potraktuje pierwszej niższej temperatury jako ignorowana, ovu zaznacza mi od razu wystąpienie owulacji. Wg śluzu, owulacja powinna wystąpić dziś/jutro. Pomóżcie, jak mam interpretować te temperatury i jak je zaznaczyć na wykresie?

Zastanawiam się też (nie znalazłam nigdzie takiego wątku, myślę, że nie jedna z nas (staraczek) znajdzie się kiedyś w takiej sytuacji jak ja) czy udało się którejś z Was zajść w ciążę pomimo choroby (przeziębienia) i ew. antybiotyku, co jest równoznaczne z osłabieniem organizmu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ