X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroba, gorączka/stan podgorączkowy, antybiotyk
Odpowiedz

Choroba, gorączka/stan podgorączkowy, antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aisak95 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie staraczki i te, które starać się już nie muszą (gratuluję :)).

Mam problem. Niestety w tym cyklu dopadło mnie choróbsko :( Lekarz przepisał mi syrop na gardło no i niestety antybiotyk (+osłona oczywiście). Z reguły mam niskie temperatury, a podczas choroby moja temp skoczyła na ponad 37 (stan podgorączkowy). Taka temp utrzymywała się przez 2 dni i też czułam, że mam podwyższoną temperaturę. Po 2 dniach, samopoczucie polepszyło się, temp spadła do 36,36 a następny dzień 36,18. Mam troszkę problem z tymi temperaturami, bo gdy nie potraktuje pierwszej niższej temperatury jako ignorowana, ovu zaznacza mi od razu wystąpienie owulacji. Wg śluzu, owulacja powinna wystąpić dziś/jutro. Pomóżcie, jak mam interpretować te temperatury i jak je zaznaczyć na wykresie?

Zastanawiam się też (nie znalazłam nigdzie takiego wątku, myślę, że nie jedna z nas (staraczek) znajdzie się kiedyś w takiej sytuacji jak ja) czy udało się którejś z Was zajść w ciążę pomimo choroby (przeziębienia) i ew. antybiotyku, co jest równoznaczne z osłabieniem organizmu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ