WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroba przy staraniach
Odpowiedz

Choroba przy staraniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a macie jakieś sposoby na grype żeby bez leków? Boję się łyknąć a czuję że mnie rozkłada :( Gardło boli,z nosa leci i już zaczynają kości mięśnie boleć :(

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu się boisz? Lepiej się ratuj i łykaj. Paracetamol można. Ibuprom trochę mniej, ale w drodze wyjątku też można. Pseudoefedryny unikaj.
    A tak to dobrze robi ciepły napar ze świeżego imbiru - najlepiej z miodem i cytryną. Czosnek. I mleko z kurkumą i pieprzem.

Alexiaa lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat paracetamolu unikam jak ognia-rozwala żołądek a moj jest i tak biedny...właśnie piję mleko z czosnkiem i miodem i wskakuje do łóżka... Przed 5 muszę wstać do pracy, jeszcze trochę i weekend wolny i będę się kurować pod kocem...

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a w którym jestes dc ? Ja akurat w cyklu w którym po parunastu miesiącach nam sie udało to przed i w czasie owulacji byłam mega chora ,ledwo żyłam.Domowe sposoby nic nie pomagały wiec wzięłam mocniejsze leki i saszetki do rozpuszczania na grypę i po paru dniach przeszło akurat 3 dni przed zrobieniem testu byłam juz zdrowa sadze ze same domowe sposoby nie pomogą jak jest zaawansowany wirus :-/ mój gin jest zdania,ze lepiej wziąść cos skutecznego i szybko sie wyleczyć niż jakby choroba miała sie ciagnąć to jest jeszcze gorsze dla rozwijającego sie dziecka niż te 3 tabletki które pomogą :-) powodzenia ,u mnie ten cykl z choroba okazał sie tym szczęśliwym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:06

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 24 dc a cykle mam 25-27 dniowe... Aż takiej tragedii nie ma żebym się słaniała na nogach, ale w takim razie może wypije ze 2 saszetki i wyleże pod kocem :)

• agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    Agusia a w którym jestes dc ? Ja akurat w cyklu w którym po parunastu miesiącach nam sie udało to przed i w czasie owulacji byłam mega chora ,ledwo żyłam.Domowe sposoby nic nie pomagały wiec wzięłam mocniejsze leki i saszetki do rozpuszczania na grypę i po paru dniach przeszło akurat 3 dni przed zrobieniem testu byłam juz zdrowa sadze ze same domowe sposoby nie pomogą jak jest zaawansowany wirus :-/ mój gin jest zdania,ze lepiej wziąść cos skutecznego i szybko sie wyleczyć niż jakby choroba miała sie ciagnąć to jest jeszcze gorsze dla rozwijającego sie dziecka niż te 3 tabletki które pomogą :-) powodzenia ,u mnie ten cykl z choroba okazał sie tym szczęśliwym ;-)
    Alexiaa widzę, że to począteczek, a powiedz mi beta ładnie rośnie ?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w cyklu, kiedy miałam zapalenie zatok, antybiotyk przez 10 dni, ibuprom, leki na gardło i syrop na kaszel ;)

Alexiaa lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 24 to spokojnie wypij sobie te saszetki na tym etapie jak bedzie ciąża to nie zaszkodzi to dziecku , a choroba jak najbardziej ,która sie przeciąga.
    Nie robiłam bety nie chciałam sie stresować ,tylko 2 testy w 28 i 29 dc i były 2 grube kreski . Jestem juz po 2 wizytach u gina dzieciątko rośnie ,serduszko bije i mysle ,ze juz do konca bedzie ok :-)
    Powodzenia i daj znać jak test :-) mi w szczęśliwym cyklu po owu zrobiły sie ciężkie i powiększone piersi a zawsze miałam jakieś 4 dni przed @ dopiero i to mnie zastanowiło ;-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ