Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chudzinki starające się...:)
Odpowiedz

Chudzinki starające się...:)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu dziewczyny "minus size" starające się? :) Tutaj możemy się wygadać, pogadać o problemach związanych z wagą i staraniem się. Ja przy wzroście 163 cm ważę 40-43 kg i przy prawidłowych wynikach krwi, badaniach hormonalnych, w miarę dobrych wynikach nasienia męża staram się już 10 miesiąc bezowocnie....Czy ma związek niska waga z bezskutecznymi staraniami? Mam nadzieje że nie jestem sama z takim problemem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:22

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy sie nadaje do tego watku ale co tam.. ja mam 164 cm i waga 48 ale podczas stresu wahania tarczycy spada. Nie wiem czy to ma wplyw kochana szczerze jakos sie nigdy nie zastanawialam nad tym musze zapytac gina z ciekawosci...

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do Was :) ja waże 49 kg przy wzroście 165. W sumie nie wiem czy waga ma wpływ. Mam koleżankę z pracy, 5 kg lżejszą ode mnie a 2 tyg temu urodziła. Więc ciężko coś mówić na ten temat.

Tak poza tym byłam w ciąży ale Fasolce przestało bić serduszko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:33

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ciezko cos na ten temat powiedziec skoro znamy przypadki chudzin ktore zaciazyly. Mysle,ze moze miec to wplyw przy nieregularnych cyklach i problemach hormonalnych.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś usłyszałam, że będę miała problem z zajściem w ciążę, bo jestem chuda. 167 cm i 47 kg w szczytowej formie. Staram się 12 cykl, miesiączki regularne.
    Znajoma powiedziała mi, ze ona też długo się starała, ale zaszła wtedy gdy przytyła 4 kg.

Ale znam też przypadki chudzin jak ja, że mają dwójkę dzieci, więc to chyba ciężko uogólnić...

• Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ślubem ważyłam 46 przy wzroście 168. Teraz po 9 miesiącach od slubu waże 52. Wiec duzo przybrałam a zawsze miałam z tym problemy. No ale co z tego skoro fasolki nadal nie ma:(

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • agawa Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisze sie waga 47 kg przy wzroście 160. Ogólnie drobna jestem. Ale właśnie hormony i cykle wszystko w normie. Staram sie 7 cykli i czuje ze 8 tez bedzie. Mój gin powiedział ze moze być problem z zajściem ze względu na wagę. Moze cos w tym jest?? Ale znam laski chudsze i mające juz nawet 2 dzieciątek.

• marta83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam 172 i moja waga 49-50 kg i jestem w ciazy wiec mysle ze raczej waga niema wiekszego znaczenia.

marta
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny glowa do gory!! ja mam 169 cm i 50 kg i jestem w trzeciej ciazy, choc niestety ostatnia ciaże stracilam :( mam nadzieje ze tym razem uda mi sie donosic kompana dla starszego synka :-)
    ja mysle ze waga tu nie ma nic do rzeczy.
    w pierwsza ciąże zaszlam w drugim cyklu, w drugą ciąże w pierwszym cyklu,a teraz dopiero w ósmym :-)
    pozdrawiam!!

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    dziewczyny glowa do gory!! ja mam 169 cm i 50 kg i jestem w trzeciej ciazy, choc niestety ostatnia ciaże stracilam :( mam nadzieje ze tym razem uda mi sie donosic kompana dla starszego synka :-)
    ja mysle ze waga tu nie ma nic do rzeczy.
    w pierwsza ciąże zaszlam w drugim cyklu, w drugą ciąże w pierwszym cyklu,a teraz dopiero w ósmym :-)
    pozdrawiam!!

Karmelek gratulacje z całego serduszka!
    I dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka :)

Oby już wszystko było dobrze.
    Pozdrawiam :)

karmelek lubi tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ