Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po toxoplazmozie
Odpowiedz

Ciąża po toxoplazmozie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dromedka Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Poroniłam w lipcu zeszłego roku, w 8 tygodniu ciąży. Nie wiadomo było dlaczego, badało mnie kilku ginekologów, którzy rzucali tekstami w stylu"jak miało pójść to poszło", aż w końcu trafiłam na cudowną lekarkę- zleciła dużo badań, zaopiekowała, podniosła na duchu. Kazała odczekać ok 90 dni od poronienia i zrobić badania m. in. Toxoplazmize IgG I IgM. Wyniki były takie sobie o ile IgM na poziomie 0,1 to już IgG 9.6. Lekarka zleciła awidność toxo. Zrobiona styczniu wyszła niska, co świadczy o przebytym zakażeniu w czasie na pewno nie krótszym niż 4 miesiące. Oczywiście nikt w 100% nie jest w stanie potwierdzić mi że do poronienia doszło w skutek toxoplazmy, jednak jest to wysoce prawdopodobne...
    Lekarka mówiła że moje przeciwciała IgG są ciągle na niewystarczającym poziomie. Czy któraś z was po toxoplaxmozie starała się o ciążę? Będę wdzięczna za każde info:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ