Ciężka praca A starania
-
Hej. Nie mogę znaleźć nigdzie takiego wątku. Co jeżeli mam pracę fizyczną, naprawdę ciezka (pracuje na chlodni około 5 stopni, non stop dźwigam około 20 kg,i pracuje po 8 do 12 godzin codziennie prócz weekendów). Czy może to być powodem dla którego nie mogę zajsc w ciążę? Niby w samym zapolodnieniu to nie powinno przeszkadzać. Jednak zanim test ciazowy zdoła wyłapać ciążę przez dzwiganie mogę już ja stracić? Miał ktoś z was podobna sytuację lub się orientuję?Niedoczynność tarczycy-letrox50
Tyłozgięcie macicy
Starania od sierpień 2018
25 lat
Krwawienia owulacyjne -
Mam identyczną pracę,choć artykuły lżejsze o parę kilo.Zawsze po owulacji starałam się pracować "lżej" tzn.zwracalam bardzo uwagę na to jak dźwigam,pracowałam wolniej,nie dzwigałam artykułów z dołu,tylko starałam się wybierać te na swojej wysokości.No nie powiem dmuchałam,chuchałam na siebie.Jeśli musisz artykuły ustawiać wysoko,no to nieciekawie-ja miałam rzadko kiedy taką sytuację a jesli już się wydarzyła,to zawsze ktoś mi pomógł-zwłaszcza,że ja malutka.20kg to jednak bardzo dużo Taka praca nie za bardzo jest wskazana przy staraniach a już dla kobiet to mega obciążające i nie sprzyja płodności ale próbować można.Mi się udało i już mam inną funkcję,choć położna powiedziała, że do 20tc mogę dźwigać taaa jasne! Powodzenia i oszczędzaj się-zdrowie najważniejsze
Tyłozgięta lubi tę wiadomość
-
Mam podobnie. Chlodnia, dzwiganie, stanie. Jestem po dwich transferach. I tez mysle, ze niepowodzenie moze byc spowodowane ciezka praca. Ale mieszkam w Niemczech a tu lekarze twierdza, ze to nie ma kompletnie wplywu na starania. Na szczescia trafilam na kochana lekarke, ktora powiedziala ze jak tylkk bede potrzebowac i chciec to dostane zwolnienie po nastepnym transferze.
Po transferze dostalam rozpiske, gdzie jest ze moge wszystko, czyli jezdzic konno, na nartach, rowerze. Po prostu wszystko mozna. Oni tu uwazaja, ze to jeszcze nie ciaza, wiec trzeba zyc normalnie. Nie do konca sie z tym zgadzam.
-