X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Conceive Plus - Żel
Odpowiedz

Conceive Plus - Żel

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że był podobny kiedyś temat ale niestety na nim nie uzyskałam tej odpowiedzi która mnie ciekawi, pytanie do osób które korzystały z tego żelu, myślę nad zakupem aplikatorów Conceive Plus.
    Ale pytanie brzmi czy faktycznie warto?
    Naczytałam się i niby jest dużo dobrych opinii, ale również zwróciłam uwagę że dużo kobiet które zaszły w pierwszym cyklu stosując ten żel poronily.. co strasznie mnie martwi bo jestem po jednym poronieniu dostałam zielone światło i myśl że znowu miałabym stracić mnie przeraża. Nie miałam problemu z zajściem bo zaszłam w drugim miesiącu już starań ale nie wiem jak będzie po stracie dziecka, i też chciałabym aby udało się w miarę szybko bo słyszałam że kobieta jest bardziej płodna przez pierwsze miesiące. Czy warto ryzykować i stosować ten żel czy lepiej się w to nie bawić? Ginekolog mi polecał Feminum Pregna ale wyczytałam że można to razem stosować. Nie chce sobie zaszkodzić. Będę wdzięczna dziewczyny za każdą opinie😊

• Majlen Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do odsprzedania nieużywany żel Fertilyly 🙂

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

• 1.03 ⏸️ beta hcg (13dpo)222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    • 02.06 - 200g 🐻
    • 26.06 - 405g 💝 II prenatalne wzorowo
    • 16.07 - 23+3 663g 🎀
    • 05.08 - 26+3 900g 🩷
    • 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne książkowo ☺️
    • 10.09 - 31+4 1946g💪
    • 1.10 - 34+4 2450g 💝
    • 15.10 - 36+4 3000g 🤗
    • 29.10 - 38+4 3400g ❤️

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Kawka Znajoma

Wysłany: 13 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez zakupiłam ten żel, ale jeszcze nie miałam okazji testować :-) mam podobne obawy jak Ty - jeśli materiał genetyczny, jakość plemników czy moich komórek jajkowych jest słaba to też żel może ułatwić zapłodnienie ale z drugiej strony takie zapłodnienie ze słabym materiałem nie powinno się wydarzyć “bez wspomagaczy” (natura sama w końcu selekcjonuje…)

⏳ 6 Cykl starań o 1 👶
    (z 6-miesięczną przerwą na leczenie 🪱 )

35 👩
    ▪️ AMH 1,72
    ▪️D3 - 77
    ▪️ Ferrytyna - 37
    ▪️ B12 - 587
    ⚫️ pasożyty 🪱 - czekam na wynik po leczeniu ⛏
    🟢 Ureaplasma - wyleczona
    🟢 Trombofilia - brak
    ⚫️Helicobacter - czekam na wynik po leczeniu ⛏

💊 Omega 3, selen, cynk, magnez, jod, kolagen, kwas foliowy, witamina C, B-complex, Q10, hepaset, niepokalanek, kwas kaprylowy

40 🧔‍♂️
    🔻 nasienie 1% ⛏
    🔻 żylaki powrózka nasiennego ( w małym stopniu)

💊 Omega 3, selen, cynk, magnez, jod, witamina C, kwas foliowy, B-complex, Q10, hepaset, olej z czarnuszki
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka wrote:
    Hej, tez zakupiłam ten żel, ale jeszcze nie miałam okazji testować :-) mam podobne obawy jak Ty - jeśli materiał genetyczny, jakość plemników czy moich komórek jajkowych jest słaba to też żel może ułatwić zapłodnienie ale z drugiej strony takie zapłodnienie ze słabym materiałem nie powinno się wydarzyć “bez wspomagaczy” (natura sama w końcu selekcjonuje…)

Na początku byłam zachwycona tym żelem, ale no teraz mam obawy właśnie bo chciałam kupić go ku lepszym plemnika nie gorszym, im więcej czytam tym więcej niepokoju a przechodzić drugi raz przez stratę nie chciałabym:/

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez używam tego zelu i pozwolę sobie dodać moja opinie.

Tej zel w składzie nie ma nic co mogłoby doprowadzić do poronienia, żadnych hormonów i w dodatku nie ma styczności z zarodkiem. Ma w składzie magnez, wapn, sól i naturalne nawilżacze takie jak glikol.

Ja go stosuje może nie po to żeby pomoc w zapłodnieniu, ale żeby nie zaszkodzić. Nie mam dużo śluzu i bez zelu intymnego odczuwam dyskomfort - nawet w dni płodne. Nie chce używać sztucznych żelów, które mogą utrudnić przeżywalność lub poruszanie się plemników. Jak dla mnie jest to środek który w jakiś cudowny sposób nie doprowadzi do zapłodnienia, ale tez nie utrudni.

Jeżeli nie musisz używać żadnego zelu, to lepiej nie używaj. Jak musisz - to wybierz ten zamiast zwykłych.

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 14 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Hej dziewczyny, ja tez używam tego zelu i pozwolę sobie dodać moja opinie.

Tej zel w składzie nie ma nic co mogłoby doprowadzić do poronienia, żadnych hormonów i w dodatku nie ma styczności z zarodkiem. Ma w składzie magnez, wapn, sól i naturalne nawilżacze takie jak glikol.

Ja go stosuje może nie po to żeby pomoc w zapłodnieniu, ale żeby nie zaszkodzić. Nie mam dużo śluzu i bez zelu intymnego odczuwam dyskomfort - nawet w dni płodne. Nie chce używać sztucznych żelów, które mogą utrudnić przeżywalność lub poruszanie się plemników. Jak dla mnie jest to środek który w jakiś cudowny sposób nie doprowadzi do zapłodnienia, ale tez nie utrudni.

Jeżeli nie musisz używać żadnego zelu, to lepiej nie używaj. Jak musisz - to wybierz ten zamiast zwykłych.

Długi czas używasz tego żelu? Bo jednak skoro polecają go między innymi że można szybciej dzięki niemu zajść w ciążę to jest kuszące

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    używam około 2 cykle, myślę ze zależy jaki jest problem, teraz miałam drożność jajowodów robiona, może cos ruszy.

wyniki męża są dobre, ja tylko mam mało śluzu płodnego - robie tez diagnostykę dlaczego i monitoring hormonów i owulacji

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ