X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy macie problem z badaniem szyjki?
Odpowiedz

Czy macie problem z badaniem szyjki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie wiem czy tylko ja jestem jakaś głupia w tym temacie czy moja szyjka macicy jest dziwna... Zaczęłam ją badać dopiero niedawno i nie potrafię niczego określić, wydaje mi się, że zawsze jest twarda i zamknięta lub ew. średnio otwarta. Nigdy bym tam nie wcisnęła czubka palca, najwyżej wyczuwam maleńki dołeczek. Tylko wysokość w miarę umiem określić, ale i tak coś mi się nie zgadza, bo dziś początek dni płodnych a szyjka jest bardzo nisko. W dodatku wydaje mi się, że szyjka nie jest na środku, ale lekko z lewej... może to jednak zależy od tego którą ręką i którym palcem sprawdzam. Też macie takie problemy z badaniem, czy tylko ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:19

201811152844.png
  • NtkaNatka21 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja zaczęłam badać pod koniec ostatniego cyklu, obecnie mam @, więc dałam sobie luz, ale też mam z nią problem :D Dużo czytałam "co mam czuć pod palcem" :P I wyraźnie czułam jak dzień przed @ stała się miękka i lekko otwarta, mogłam lekko włożyć opuszek palca. Dodam jeszcze, że też mam z lewej. :)

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mnie trochę uspokoiłaś tym, że też ją czujesz z lewej... bo już się naczytałam cudów, że może być krzywo jak są zrosty na jajowodach i pieron wie co :P Więc to pewnie subiektywne odczucie, że jest przesunięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:21

201811152844.png
  • NtkaNatka21 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie! Kilka dziewczyn też pisało, że tak ma :) Pewnie taki "urok". :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ