X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy macie problem z badaniem szyjki?
Odpowiedz

Czy macie problem z badaniem szyjki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie wiem czy tylko ja jestem jakaś głupia w tym temacie czy moja szyjka macicy jest dziwna... Zaczęłam ją badać dopiero niedawno i nie potrafię niczego określić, wydaje mi się, że zawsze jest twarda i zamknięta lub ew. średnio otwarta. Nigdy bym tam nie wcisnęła czubka palca, najwyżej wyczuwam maleńki dołeczek. Tylko wysokość w miarę umiem określić, ale i tak coś mi się nie zgadza, bo dziś początek dni płodnych a szyjka jest bardzo nisko. W dodatku wydaje mi się, że szyjka nie jest na środku, ale lekko z lewej... może to jednak zależy od tego którą ręką i którym palcem sprawdzam. Też macie takie problemy z badaniem, czy tylko ja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:19

201811152844.png
  • NtkaNatka21 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja zaczęłam badać pod koniec ostatniego cyklu, obecnie mam @, więc dałam sobie luz, ale też mam z nią problem :D Dużo czytałam "co mam czuć pod palcem" :P I wyraźnie czułam jak dzień przed @ stała się miękka i lekko otwarta, mogłam lekko włożyć opuszek palca. Dodam jeszcze, że też mam z lewej. :)

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mnie trochę uspokoiłaś tym, że też ją czujesz z lewej... bo już się naczytałam cudów, że może być krzywo jak są zrosty na jajowodach i pieron wie co :P Więc to pewnie subiektywne odczucie, że jest przesunięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:21

201811152844.png
  • NtkaNatka21 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie! Kilka dziewczyn też pisało, że tak ma :) Pewnie taki "urok". :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ