Czy macie problem z badaniem szyjki?
-
Hej dziewczyny! Nie wiem czy tylko ja jestem jakaś głupia w tym temacie czy moja szyjka macicy jest dziwna... Zaczęłam ją badać dopiero niedawno i nie potrafię niczego określić, wydaje mi się, że zawsze jest twarda i zamknięta lub ew. średnio otwarta. Nigdy bym tam nie wcisnęła czubka palca, najwyżej wyczuwam maleńki dołeczek. Tylko wysokość w miarę umiem określić, ale i tak coś mi się nie zgadza, bo dziś początek dni płodnych a szyjka jest bardzo nisko. W dodatku wydaje mi się, że szyjka nie jest na środku, ale lekko z lewej... może to jednak zależy od tego którą ręką i którym palcem sprawdzam. Też macie takie problemy z badaniem, czy tylko ja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:19
-
Hej!
Ja zaczęłam badać pod koniec ostatniego cyklu, obecnie mam @, więc dałam sobie luz, ale też mam z nią problem Dużo czytałam "co mam czuć pod palcem" I wyraźnie czułam jak dzień przed @ stała się miękka i lekko otwarta, mogłam lekko włożyć opuszek palca. Dodam jeszcze, że też mam z lewej. -
O to mnie trochę uspokoiłaś tym, że też ją czujesz z lewej... bo już się naczytałam cudów, że może być krzywo jak są zrosty na jajowodach i pieron wie co Więc to pewnie subiektywne odczucie, że jest przesunięta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:21
-