Czy miałam dni płodne ?
-
Dosiaa wrote:Witam Wszystkich
Wzięłam w styczniu tabletkę escapelle, na szczęście wróciło już wszystko do normy
Prowadzę również kalendarzyk ( flo ) i pokazało mi że 21 marca miałam dostać okres i dostałam go. Od stycznia czekałam na regularną miesiączke
Zauważyłam że dwa dni przed miesiączką
( 19.03 ) wieczorem miałam przezroczysty i delikatnie rozciągliwy śluz, kochałam się z chłopakiem.
Wiem że ta tabletka rozregulowała mi cykl, i wcześniej od stycznia nie zauważyłam takiego śluzu.
Minęło 10 dni od tego śluzu i za niedługo zrobię test.
Moje pytanie brzmi czy w tedy było możliwe zajście w ciążę?
Proszę o normalne odpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam
Wiesz co jeśli śluz miałaś 2 dni przed miesiączka to raczej wtedy miałaś dni niepłodne i to był śluz świadczący o tym ze sie miesiączka zbliża (zaczynają działać inne hormony dlatego tak jest). Ale czy tak bylo na 100% tego Ci nie powiem bo nie wiem na ile tamta tabletka Cie rozregulowała i czy nie miałaś miesiączki dwa dni po dniach płodnych (malo prawdopodobne ale działania tej tabletki nie znam).
Ogólnie w normalnym cyklu jeśli miesiączka występuje to ciąży raczej nie ma (są wyjątki od tego ale rzadko). Ale ja nie wiem jakie Ty masz cykle skoro od stycznia czekałaś na okres.
Jeśli chcesz zrób dla pewności test za kilka dni ale moim zdaniem w ciąży nie jesteś.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
O co chodzi z tą edycją, bo post tworzący nieprzyjazną atmosferę :>? Czy pierwotna treść tekstu to ta cytowana w poście wyżej? (jeśli tak, co w niej było nie tak i dlaczego został wyedytowany a tematy gdzie dziewczyny handlują lekami na receptę są ok?)
-
golonat wrote:O co chodzi z tą edycją, bo post tworzący nieprzyjazną atmosferę :>? Czy pierwotna treść tekstu to ta cytowana w poście wyżej? (jeśli tak, co w niej było nie tak i dlaczego został wyedytowany a tematy gdzie dziewczyny handlują lekami na receptę są ok?)2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Nie chcę nikogo oceniać, ale nie rozumiem. Brać tabletkę poronną i mimo to później kochać się, domniemam, bez zabezpieczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:23
Luty 2017 spermiogram 3 mln
Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
13.06.2017 hydrotubacja
13.11.2017 hsg jajowody drożne
-
patylka wrote:Nie chcę nikogo oceniać, ale nie rozumiem. Brać tabletkę poronną i mimo to później kochać się, domniemam, bez zabezpieczenia
-
Dosiaa wrote:Tabletka escapelle to nie tabletka porrona ani wczesnoporonna tylko ma za zadanie przesunąć owulację.. i dlatego jak od stycznia nie zauważyłam takiego śluzu jak 19.03 i dlatego sie zdziwilam.. moj chlopak byl nie odpowiedzialny. Ale zrozumial przez te 3 miesiacebi zaczynalismy sie starac o dzidzi
Escapelle to tabletka 72 po czyli wczesnoporonna. Jakkolwiek by tego nie tłumaczyć to taka właśnie jest.
Czyli teraz jesteście na etapie starania sie o dziecko czy zabezpieczania sie?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Escapelle to tabletka 72 po czyli wczesnoporonna. Jakkolwiek by tego nie tłumaczyć to taka właśnie jest.
Czyli teraz jesteście na etapie starania sie o dziecko czy zabezpieczania sie?
Teraz na etapie o starania się
Duzo moj chlopak zrozumial i sam zaczal sie starac i pokazywac. Po prostu ta tabletka miala przesunal owulacje i rozlegulowala mi cykl. I wedlug mnie wlasnie przesunela mi sie na 19.03 bo od tamtej pory co zazylam tabletke czyli od stycznia nie zaauwazylam takiego sluzugolonat lubi tę wiadomość
-
Dosiaa wrote:To nie jest tabletka wczesnoporonna poczytaj sobie na necie
Teraz na etapie o starania się
Duzo moj chlopak zrozumial i sam zaczal sie starac i pokazywac. Po prostu ta tabletka miala przesunal owulacje i rozlegulowala mi cykl. I wedlug mnie wlasnie przesunela mi sie na 19.03 bo od tamtej pory co zazylam tabletke czyli od stycznia nie zaauwazylam takiego sluzu
Wypowiadam sie tylko dlatego ze poczytałam o niej od rana troszkę.
W każdym bądź razie jak ja nazwiesz tak ja nazwiesz. Ma działanie jakie ma bez względu na to czy nazwiesz to wprost czy nie. Widać nie do końca doczytałaś ulotkę. Tabletka ma za zadanie uniemożliwić zapłodnienie. Jesli jeszcze nie było owulacji to moze ja przesunąć, jesli byla, to sprawa jest jasna-działa wczesnoporonnie. Nie wiem jak u Ciebie było bo nie znam Twojego cyklu. Zresztą mniejsza o to, nie po to tu jestem żeby sie kłócić o to co bylo
Ale niestety nikt Ci nie pomoże w określeniu tego czy jesteś w ciąży czy nie bo to określa albo test domowy albo test w laboratorium z próbki krwi. Mam tylko nadzieje że jest tak jak mówisz i chłopak faktycznie tez chciałby dziecka i nie zachowa sie nieodpowiedzialnie kiedy już ono będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 22:01
Evli, Dosiaa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Wypowiadam sie tylko dlatego ze poczytałam o niej od rana troszkę.
W każdym bądź razie jak ja nazwiesz tak ja nazwiesz. Ma działanie jakie ma bez względu na to czy nazwiesz to wprost czy nie. Widać nie do końca doczytałaś ulotkę. Tabletka ma za zadanie uniemożliwić zapłodnienie. Jesli jeszcze nie było owulacji to moze ja przesunąć, jesli byla, to sprawa jest jasna-działa wczesnoporonnie. Nie wiem jak u Ciebie było bo nie znam Twojego cyklu. Zresztą mniejsza o to, nie po to tu jestem żeby sie kłócić o to co bylo
Ale niestety nikt Ci nie pomoże w określeniu tego czy jesteś w ciąży czy nie bo to określa albo test domowy albo test w laboratorium z próbki krwi. Mam tylko nadzieje że jest tak jak mówisz i chłopak faktycznie tez chciałby dziecka i nie zachowa sie nieodpowiedzialnie kiedy już ono będzie -
Dosiaa wrote:Dziękuję slicznie za odpowiedź. Sama zauważyłam po swoim chłopaku że mu zależy i się sam satara. Mam jeszcze jedno pytanie gdybym teraz zrobiła test ciążowy z tych tańszych to wynik by wyszedł prawdziwy czy nie ?
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Zagnieżdżenie się zarodka? W 10 dniu cyklu?
Śluz śluzem, ale skoro dostałaś okres 21.03 to na pewno nie miałaś owulacji 2 dni wcześniej. -
golonat wrote:Oczywiście że NIE JEST wczesnoporonna, czy można mówić o ciąży przed zagnieżdżeniem?
Można mówić o zapłodnieniu (czyli rozpoczęcia się życia) od momentu połączenia się komórki jajowej z plemnikiem...
A skoro połączona komórka zostanie usunięta przez tabletkę zanim sie zagnieździ (a możliwe ze by sie zagnieździła gdyby nie tabletka) to jest to działanie właśnie wczesnoporonne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 16:30
malami91 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -