Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy ovufrend wyznacza prawidłowo owulacje i długość cykli czy zawodzi? Debata :-)
Odpowiedz

Czy ovufrend wyznacza prawidłowo owulacje i długość cykli czy zawodzi? Debata :-)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę piszcie czy pokrywa wam się owulacja i długość cykli z ovufrend??? Czy ona prawidłowo wskazuje :-)

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy jaka średnia swoich cykli wpisałaś. Na początku przy rejestracji była opcja wyboru długości cykli. Aby ja dokładnie obliczyć trzeba znać dokładnie daty ostatnich 6 @ i wyciągnięta z nich srednia jest długością Twojego cyklu... oczywiscie przy w miarę regularnych cyklach.

Ja na przykład zaczynałam od 25 dni po roku staran cykle przedłużyły sie do 28 i tym samym aby owufriend wyznaczył Ci dobra długość cyklu musisz to zmienic w ustawieniach. Zmienic z 25 na 28 dni. Bo jesli tego nie zmienisz to bedzie ciagle zaznaczał cykl 25 dniowy.

A owulacje wyznaczy Ci na podstawie temperatury i ewentualnych testow. O ile sprawdzasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 08:15

• Marzena1988 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wiem alcze czy wam to się sprawdza wyznaczanie ovufrend?

Kiedy nadejdzie ten szczęśliwy czas ....?
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie parę razy sie pomylil:) najbardziej wiarygodna była temperatura zawsze mi sie zgadzał termin okresu a czasami ovu przestawiall owu na podstawie szyjki i bylo zle:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ