WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie cykle a ciąża
Odpowiedz

Długie cykle a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola93 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) czy któraś z Was mimo długich cykli trwających 35 dni zaszła w ciążę? Bierzecie jakieś leki?

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola93 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) czy któraś z Was mimo długich cykli trwających 35 dni zaszła w ciążę? Bierzecie jakieś leki?
    Hej,ja w obie ciąże ( jedna to puste jajo płodowe, druga to synek) zaszłam gdzieś koło 20-22 dc. Zawsze miałam długie cykle( 34-40 dni), i późne owulacje. Jeśli tylko jest owulacja i faza lutelalna jest odpowiedniej długości to ( moim zdaniem) nie jest to problemem żeby zajść w ciążę. Parę cykli przed zajściem w ciążę brałam Ovarin na "podrasowanie"cyklu; sama nie wiem czy pomogło. Długo się staracie?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ola93 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej,ja w obie ciąże ( jedna to puste jajo płodowe, druga to synek) zaszłam gdzieś koło 20-22 dc. Zawsze miałam długie cykle( 34-40 dni), i późne owulacje. Jeśli tylko jest owulacja i faza lutelalna jest odpowiedniej długości to ( moim zdaniem) nie jest to problemem żeby zajść w ciążę. Parę cykli przed zajściem w ciążę brałam Ovarin na "podrasowanie"cyklu; sama nie wiem czy pomogło. Długo się staracie?
    Właśnie nie wiem ile trwa u mnie faza lutealna chyba trwa chyba 16, 17 dni ale nie mam pewności.,staramy się 3 miesiące. U mnie po owukacji występują dziwne objawy obrzmiale piersi i straszny ich ból przed miesiączka już jest lepiej.

• emdar Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola93 wrote:
    Właśnie nie wiem ile trwa u mnie faza lutealna chyba trwa chyba 16, 17 dni ale nie mam pewności.,staramy się 3 miesiące. U mnie po owukacji występują dziwne objawy obrzmiale piersi i straszny ich ból przed miesiączka już jest lepiej.
    A masz owulacje potwierdzone monitoringiem?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ola93 Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    A masz owulacje potwierdzone monitoringiem?
    Nieee, teraz będę robić testy owulacyjne.

• Weronka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że cykle 35 dniowe nie są jeszcze jakieś długaśne. Moje mają między 45 a 50 dni, a czytałam przeglądając forum, że dziewczyny dobijają nawet do 70 dni. :)
    Ola93 wrote:
    Nieee, teraz będę robić testy owulacyjne.

Mi testy owulacyjne wychodzą pozytywne około 31 dc, mam wtedy objawy owulacji i po 14 dniach zawsze dostaję miesiączkę, więc można uznać, że to to. Jednak, czy pęcherzyki faktycznie dojrzewają i pękają... Niestety tego nie wiem, na monitoring wybiorę się jeśli w tym cyklu nie wyjdzie. Na razie jestem 1. cykl na letrozolu bez monitoringu i mam po cichu nadzieje, że to będzie ten cykl. :)

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ