Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dni płodne,starania
Odpowiedz

Dni płodne,starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolajna27 Nowa

Wysłany: 5 maja 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Staram się o drugie dziecko,ale pierwsze było "z przypadku" ;) i nie bardzo wiem co i jak gdy się planuje.

W marcu okres miałam 19. W kwietniu 20.

Seks był w sobotę 1 maja, to był 12dc. Partner często wyjeżdża i nie było więcej okazji..

Czy jest możliwość,że wstrzeliłam się w dni płodne i plemniki jakimś cudem dotrwały owulacji? Wydaje mi się ze miałam ja wczoraj bo jajniki mocno bolały i pojawił się śluz. 

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

• Izi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie wiesz kiedy była owulacja albo w którym dniu zwykle masz to na dwoje babka wróżyła
    ostatni cykl 33 dni, a jak wcześniejsze?
    ja przy 34 dniowych mam owu 20-21 dnia ale to też zależy też bo każda z nas ma inne długości poszczególnych faz.
    Jeżeli owu była wczoraj to mogły przetrwać (śluz płodny i ból by na to wskazywały, nie wiem czy mierzysz temp?), plemniki są w stanie przetrwać do 5 dni (to też nie reguła i różnie bywa, przyjmuje się 3 do 5 dni)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ