X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do kiedy brac progesteron?
Odpowiedz

Do kiedy brac progesteron?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji biore progesteron dopochwowo. Niestety zapomnialam jak mam go przyjmowac. Wydaje mi sie ze ginka mowila mi ze mam brac az nie przyjdzie @. Ale czy ona przyjdzie jesli biore progesteron? Czy mam moze jednak brac 14dni i odstawic?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys lekarz mi mówił że z braniem progesteronu nie wolno wchodzić w nowy cykl (nawet tłumaczył dlaczego i logiczne to było ale nie potrafię tego powtórzyć i nawet nie pamiętam dokładnie) a pierwszy dzień @ to już nowy cykl. Ale jak to zwykle bywa zdania sa podzielone i pewnie co lekarz to inaczej powie :/

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nei wiem czy mam czekac na @ biorac luteine czy mam ja odstawic i czekac czy przyjdzie czy nie?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu @ nie musi przyjść. Zazwyczaj przychodzi po odstawieniu leków = spadku progesteronu.
    Zazwyczaj bierze się 10/11 dni i test. Jak jest pozytyw to kontynuujesz branie, jak negatyw odstawiasz.
    Powodzenia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ