X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do kiedy brac progesteron?
Odpowiedz

Do kiedy brac progesteron?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji biore progesteron dopochwowo. Niestety zapomnialam jak mam go przyjmowac. Wydaje mi sie ze ginka mowila mi ze mam brac az nie przyjdzie @. Ale czy ona przyjdzie jesli biore progesteron? Czy mam moze jednak brac 14dni i odstawic?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys lekarz mi mówił że z braniem progesteronu nie wolno wchodzić w nowy cykl (nawet tłumaczył dlaczego i logiczne to było ale nie potrafię tego powtórzyć i nawet nie pamiętam dokładnie) a pierwszy dzień @ to już nowy cykl. Ale jak to zwykle bywa zdania sa podzielone i pewnie co lekarz to inaczej powie :/

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nei wiem czy mam czekac na @ biorac luteine czy mam ja odstawic i czekac czy przyjdzie czy nie?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu @ nie musi przyjść. Zazwyczaj przychodzi po odstawieniu leków = spadku progesteronu.
    Zazwyczaj bierze się 10/11 dni i test. Jak jest pozytyw to kontynuujesz branie, jak negatyw odstawiasz.
    Powodzenia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ