Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do kiedy brac progesteron?
Odpowiedz

Do kiedy brac progesteron?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od owulacji biore progesteron dopochwowo. Niestety zapomnialam jak mam go przyjmowac. Wydaje mi sie ze ginka mowila mi ze mam brac az nie przyjdzie @. Ale czy ona przyjdzie jesli biore progesteron? Czy mam moze jednak brac 14dni i odstawic?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys lekarz mi mówił że z braniem progesteronu nie wolno wchodzić w nowy cykl (nawet tłumaczył dlaczego i logiczne to było ale nie potrafię tego powtórzyć i nawet nie pamiętam dokładnie) a pierwszy dzień @ to już nowy cykl. Ale jak to zwykle bywa zdania sa podzielone i pewnie co lekarz to inaczej powie :/

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nei wiem czy mam czekac na @ biorac luteine czy mam ja odstawic i czekac czy przyjdzie czy nie?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu @ nie musi przyjść. Zazwyczaj przychodzi po odstawieniu leków = spadku progesteronu.
    Zazwyczaj bierze się 10/11 dni i test. Jak jest pozytyw to kontynuujesz branie, jak negatyw odstawiasz.
    Powodzenia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ