Domki Kanadyjskie
-
Cześć! Mam pytanie...czy któraś z Was coś wie na temat domków kanadyjskich?mamy w odległych planach z mężem budowę domu....i zastanawiamy się nad kanadyjka.....nie oszukujmy się ze względu na kasę oczywiście...
Czy jest ktoś kto zna jakieś plusy bądź minusy takiego domu?MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak już chcecie dom drewniany stawiać to polecała bym dom z bala
moim zdaniem solidniejszy od domku z kart jak to ja mówie na kanadyjki (bo to jest po prostu szkielet obłożony płytami w mojej okolicy jest mnóstwo kanadyjek i jakoś patrząc na nie od zera nie mam przekonania a bal jest porządny górale mają i nie narzekają a cenowo czasem wychodzi taniej niż kanadyjka
z mężem również budujemy dom z bala na dom energooszczędny jest dotacja z UE
mamy firmę która stawia fajny domek w stanie deweloperskim za niecałe 200000tys -
Ja mam ciut inne zdanie. Jak najbardziej szanuje wielbicieli domu z bala, ale dla mnie jest za dużo bala w bala
My mamy działkę pod budowę ale puki co nie rwiemy się do budowy. Mamy mnóstwo znajomych, którzy się pobudowali w różny sposób. Zarówno z bala, szkieletowe jak i murowane. Znajomi z domu z bala są zadowoleni. Mnie to raczej nie powala.
Co do szkieletówki, właśnie znajomi postawili na działce obok. Powstał szybciej niż myślałam. Za chwilę się wprowadzają. Takie domy też są budowane w systemie energooszczędnym. Podstawa to dobra firma wykonawcza. Nie uważam je za domki z kart. Są solidne i ciepłe. -
nick nieaktualnydokładnie każdy ma swoje zdanie, ja kocham klimaty drewniane i wszystko co przypomina góry więc bal wydaje mi się solidny zaraz po murowanym, domy kanadyjskie po wykończeniu wyglądają też świetnie i czasem jak ktoś nie wie był by zdziwiony że to nie murowany ale jak mówiłam mnie po prostu przeraża wygląd początkowy
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
no tak widok.....przerażający..ale z drugiej strony...w USa mieszkają tam po 30 lat i dają rade..poza tym korzystna jest cena..jesli bym sie budowała musiałabym zabrac kredyt...ale kanadyjka to ok 180tys na gotowo (pod klucz)..za 80 metrów + poddasze do zrobienia a dom murowany to przypuszczam ze koło 250- 300 tys..jak dla mnie to duza różnica
-
dziewczyny niedawno się budowałam, dom 130 m2 i zmieściliśmy się w 200tysiącach systemem bardzo ekonomicznym.
podejrzewam że wybudowanie domku około 80m2 było by jeszcze tańsze.
a kanadyjki mi się źle kojarzą, nie wiem jak tu w Polsce ale do niedawna w USA zimy nie było. ja bym się bała że było by mi zwyczajnie zimno w takim domu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyogólnie temat budowy domu jest dla niektórych trudny bo to koszty itd uważam że małymi krokami można zbudować sobie fajny dom i niekoniecznie wykładać na to bajońskie sumy, moi znajomi rok temu zbudowali dom wzieli kredyt 500 tys i dom do konca nie jest skończony!! Jak dla mnie kosmiczna kwota a dom duży nie jest
-
Hej Od połowy grudnia 2013 mieszkam w swoim upragnionym domku prefabrykowanym. Polecam taką technologię, przede wszytskim oszczędność na ogrzewaniu A mąż bardzo sobie chwali montowanie czegokolwiek do ścian - wstarczy zwykły wkręt, nie trzeba sie bawić w kołki rozporowe Tak więc polecam zarówno dmek, jak i mogę dać namiary na firmę, która nam stawiała domek
-
nick nieaktualny
-