Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Drugie dziecko L4
Odpowiedz

Drugie dziecko L4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

Dziewczyny mam pytanie staram się z mężem o drugie dziecko, mam 14 miesięczna córeczkę przez rok byłam na macierzyńskim od dwóch miesięcy pracuję. Czy jak zajdę w ciąże i pójdę na L4 to wynagrodzenie bede dostawała średnią z 12 ostatnich miesiecy ? CZy średnią z miesiecy licząc od dnia kiedy wróciłam ? jak to jest ? proszę wypowiedzcie się ?

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnia z 12 miesięcy ale będzie to średnia liczona z podstawy wynagrodzenia a nie z tych 80%
    Czyli podstawa jaką miałaś do wypłaty świadczenia podczas rocznego urlopu macierzyńskiego

Czyli jeśli na macierzyńskim (roczny 80%) dostawałaś 800zł to podstawą do tego świadczenia było 1000zł (100% wynagrodzenia) Czyli ogólnie jeśli nie miałaś zmian w wysokości wynagrodzenia (np podwyżek) to będziesz dostawała tyle ile wynosi Twoje wynagrodzenie

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz :-)

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe pytanie i ważna odpowiedź, również dziękuję.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ