X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Drugie dziecko L4
Odpowiedz

Drugie dziecko L4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

Dziewczyny mam pytanie staram się z mężem o drugie dziecko, mam 14 miesięczna córeczkę przez rok byłam na macierzyńskim od dwóch miesięcy pracuję. Czy jak zajdę w ciąże i pójdę na L4 to wynagrodzenie bede dostawała średnią z 12 ostatnich miesiecy ? CZy średnią z miesiecy licząc od dnia kiedy wróciłam ? jak to jest ? proszę wypowiedzcie się ?

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnia z 12 miesięcy ale będzie to średnia liczona z podstawy wynagrodzenia a nie z tych 80%
    Czyli podstawa jaką miałaś do wypłaty świadczenia podczas rocznego urlopu macierzyńskiego

Czyli jeśli na macierzyńskim (roczny 80%) dostawałaś 800zł to podstawą do tego świadczenia było 1000zł (100% wynagrodzenia) Czyli ogólnie jeśli nie miałaś zmian w wysokości wynagrodzenia (np podwyżek) to będziesz dostawała tyle ile wynosi Twoje wynagrodzenie

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz :-)

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe pytanie i ważna odpowiedź, również dziękuję.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ