Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston krwawienie w środku cyklu
Odpowiedz

Duphaston krwawienie w środku cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Staramy się o dziecko i z racji nieregularnych cykli dostałam dupka. Poprzedni cykl był piękny 28 dni. Biorę od 18 do 26 dc. Jednak w tym cyklu jest jeden wielki armagedon ... W 10 dc dostałam plamienia które przerodziło się w krwawienie z bólami jak na miesiączkę. Lekarz kazał wziąć dupka od 15 dc. Miesiączka ustała. Dziś 20 dc a mnie dopadł ból podbrzusza i dość mocne kłócie. Czy to normalne przy tym leku takie cyrki? 7 dni temu się kochaliśmy ale podejrzewam że przy tym dziwnym cyklu nie mam co liczyć nawet na owulację 😔 Czy miałyście takie krwiawienia przy tym leku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:55

21.03 dwie kreski na teście
    06.04 jest ❤
  • Unanena Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy normalne ale ja jestem właśnie po pierwszym cyklu na Duphastonie i cały czas są jakieś plamienia, krwawienia. Nie mam siły już serio. Teraz 11dc i znów jakiś jednorazowy wyplyw lekkiej krwi. Sam okres po nim też raczej wyglądał na plamienie, więc nawet nie wiem do końca czy to był @czy nie. Pomóżcie, ppdpowiedzcie czy ktis też tak miał? Bo od latania do gina już mi słabo. Ciągle coś.

• Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog po dzisiejszej wizycie zmienił na luteinę bo duphaston niestety nie uregulował cykli...W dodatku w 41 dc grubość endometrium wyszło 4 mm i jestem przerażona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:56

06.04 jest ❤
  • Unanena Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia91 wrote:
    Ginekolog po dzisiejszej wizycie zmienił na luteinę bo duphaston niestety nie uregulował cykli...W dodatku w 41 dc grubość endometrium wyszło 4 mm i jestem przerażona...
    Kurcze... Ale dobrze ze juz zareagowałaś. Ja raz miałam luteinę na wywołanie i po niej właśnie nie było takich cyrkow, ale no luteina podjęzykowa u mnie była, więc sposób podania dużo bardziej męczył niż Dupek.

• Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam pod język ale kiedyś już brałam i cykle były w miarę regularne. Niestety okazało się że złapałam bakterie i może plamienia i inne objawy były przez nią. Biorę antybiotyk,czekam na miesiączkę,która powinna być 3 tyg temu...i zobaczymy co dalej...Żałuję że nie zaczęliśmy starań kilka lat wcześniej...Teraz z każdym cyklem coraz większa frustracja bo chciałam zostać mamą przed 30 ale z pewnością się nie uda....

06.04 jest ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ