X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston krwawienie w środku cyklu
Odpowiedz

Duphaston krwawienie w środku cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Staramy się o dziecko i z racji nieregularnych cykli dostałam dupka. Poprzedni cykl był piękny 28 dni. Biorę od 18 do 26 dc. Jednak w tym cyklu jest jeden wielki armagedon ... W 10 dc dostałam plamienia które przerodziło się w krwawienie z bólami jak na miesiączkę. Lekarz kazał wziąć dupka od 15 dc. Miesiączka ustała. Dziś 20 dc a mnie dopadł ból podbrzusza i dość mocne kłócie. Czy to normalne przy tym leku takie cyrki? 7 dni temu się kochaliśmy ale podejrzewam że przy tym dziwnym cyklu nie mam co liczyć nawet na owulację 😔 Czy miałyście takie krwiawienia przy tym leku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:55

21.03 dwie kreski na teście
    06.04 jest ❤
  • Unanena Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy normalne ale ja jestem właśnie po pierwszym cyklu na Duphastonie i cały czas są jakieś plamienia, krwawienia. Nie mam siły już serio. Teraz 11dc i znów jakiś jednorazowy wyplyw lekkiej krwi. Sam okres po nim też raczej wyglądał na plamienie, więc nawet nie wiem do końca czy to był @czy nie. Pomóżcie, ppdpowiedzcie czy ktis też tak miał? Bo od latania do gina już mi słabo. Ciągle coś.

• Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog po dzisiejszej wizycie zmienił na luteinę bo duphaston niestety nie uregulował cykli...W dodatku w 41 dc grubość endometrium wyszło 4 mm i jestem przerażona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:56

06.04 jest ❤
  • Unanena Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia91 wrote:
    Ginekolog po dzisiejszej wizycie zmienił na luteinę bo duphaston niestety nie uregulował cykli...W dodatku w 41 dc grubość endometrium wyszło 4 mm i jestem przerażona...
    Kurcze... Ale dobrze ze juz zareagowałaś. Ja raz miałam luteinę na wywołanie i po niej właśnie nie było takich cyrkow, ale no luteina podjęzykowa u mnie była, więc sposób podania dużo bardziej męczył niż Dupek.

• Andzia91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostałam pod język ale kiedyś już brałam i cykle były w miarę regularne. Niestety okazało się że złapałam bakterie i może plamienia i inne objawy były przez nią. Biorę antybiotyk,czekam na miesiączkę,która powinna być 3 tyg temu...i zobaczymy co dalej...Żałuję że nie zaczęliśmy starań kilka lat wcześniej...Teraz z każdym cyklem coraz większa frustracja bo chciałam zostać mamą przed 30 ale z pewnością się nie uda....

06.04 jest ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ