X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston pierwszy cykl i ciąża
Odpowiedz

Duphaston pierwszy cykl i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalie111 Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 18:18

• Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie111 wrote:
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Hej, u mnie niestety póki co narobił więcej szkód niż pożytku, ale być może to wina lekarza xd

Ogólnie mam standardowo cykle 31-dniowe i wszystkie badania hormonalne w normie. Zgłosiłam się do lekarza w 9 miesiącu bezowocnych starań. Od marca byłam na obserwacji (co tydzień w gabinecie na usg) i dostałam zalecenie, żeby po owulacji (dokładny dzień sam mi podawał) brać Duphaston aż do wystąpienia miesiączki.

No to ja przez dwa cykle tak sobie brałam ten Duphaston i z 31-dniowych cykli zrobiły się 40-dniowe, po czym przychodziła strasznie dziwna miesiączka (skąpa plus ciemnobrązowa), a po dwóch tygodniach od zakończenia tej dziwnej miesiączki przychodziła (bez interwencji dupka) normalna miesiączka :).

Wytrzymałam dwa takie cykle pod rząd i postanowiłam zmienić lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Duphaston to lek na niedomoge progesteronu. Jeśli u Ciebie to główny problem braku ciazy to być może pomoże za 1 razem 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ