Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston pierwszy cykl i ciąża
Odpowiedz

Duphaston pierwszy cykl i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalie111 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 18:18

• Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie111 wrote:
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Hej, u mnie niestety póki co narobił więcej szkód niż pożytku, ale być może to wina lekarza xd

Ogólnie mam standardowo cykle 31-dniowe i wszystkie badania hormonalne w normie. Zgłosiłam się do lekarza w 9 miesiącu bezowocnych starań. Od marca byłam na obserwacji (co tydzień w gabinecie na usg) i dostałam zalecenie, żeby po owulacji (dokładny dzień sam mi podawał) brać Duphaston aż do wystąpienia miesiączki.

No to ja przez dwa cykle tak sobie brałam ten Duphaston i z 31-dniowych cykli zrobiły się 40-dniowe, po czym przychodziła strasznie dziwna miesiączka (skąpa plus ciemnobrązowa), a po dwóch tygodniach od zakończenia tej dziwnej miesiączki przychodziła (bez interwencji dupka) normalna miesiączka :).

Wytrzymałam dwa takie cykle pod rząd i postanowiłam zmienić lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Duphaston to lek na niedomoge progesteronu. Jeśli u Ciebie to główny problem braku ciazy to być może pomoże za 1 razem 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ