Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston pierwszy cykl i ciąża
Odpowiedz

Duphaston pierwszy cykl i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalie111 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 18:18

• Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie111 wrote:
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Hej, u mnie niestety póki co narobił więcej szkód niż pożytku, ale być może to wina lekarza xd

Ogólnie mam standardowo cykle 31-dniowe i wszystkie badania hormonalne w normie. Zgłosiłam się do lekarza w 9 miesiącu bezowocnych starań. Od marca byłam na obserwacji (co tydzień w gabinecie na usg) i dostałam zalecenie, żeby po owulacji (dokładny dzień sam mi podawał) brać Duphaston aż do wystąpienia miesiączki.

No to ja przez dwa cykle tak sobie brałam ten Duphaston i z 31-dniowych cykli zrobiły się 40-dniowe, po czym przychodziła strasznie dziwna miesiączka (skąpa plus ciemnobrązowa), a po dwóch tygodniach od zakończenia tej dziwnej miesiączki przychodziła (bez interwencji dupka) normalna miesiączka :).

Wytrzymałam dwa takie cykle pod rząd i postanowiłam zmienić lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Duphaston to lek na niedomoge progesteronu. Jeśli u Ciebie to główny problem braku ciazy to być może pomoże za 1 razem 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ