Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston pierwszy cykl i ciąża
Odpowiedz

Duphaston pierwszy cykl i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalie111 Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 18:18

• Anti Koleżanka

Wysłany: 17 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie111 wrote:
    Hej dziewczyny, czy duphaston pomógł wam przy zajściu w ciąże od razu gdy zaczełyście go stosować po owulacji zgodnie ze wskazówkami lekarza?

Hej, u mnie niestety póki co narobił więcej szkód niż pożytku, ale być może to wina lekarza xd

Ogólnie mam standardowo cykle 31-dniowe i wszystkie badania hormonalne w normie. Zgłosiłam się do lekarza w 9 miesiącu bezowocnych starań. Od marca byłam na obserwacji (co tydzień w gabinecie na usg) i dostałam zalecenie, żeby po owulacji (dokładny dzień sam mi podawał) brać Duphaston aż do wystąpienia miesiączki.

No to ja przez dwa cykle tak sobie brałam ten Duphaston i z 31-dniowych cykli zrobiły się 40-dniowe, po czym przychodziła strasznie dziwna miesiączka (skąpa plus ciemnobrązowa), a po dwóch tygodniach od zakończenia tej dziwnej miesiączki przychodziła (bez interwencji dupka) normalna miesiączka :).

Wytrzymałam dwa takie cykle pod rząd i postanowiłam zmienić lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Duphaston to lek na niedomoge progesteronu. Jeśli u Ciebie to główny problem braku ciazy to być może pomoże za 1 razem 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ